359
Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του από τις τοποθετήσεις Βαρουφάκη και Κουτσούμπα | INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα, Βαρουφάκη: Το Πολυτεχνείο δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς, να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 16:48
Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του από τις τοποθετήσεις Βαρουφάκη και Κουτσούμπα
|INTIMEnews

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα, Βαρουφάκη: Το Πολυτεχνείο δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς, να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 16:48

Σε μετωπική σύγκρουση του Πρωθυπουργού με τα κόμματα της Αριστεράς εξελίχθηκε η συζήτηση για τη διεξαγωγή ή μη της φετινής πορείας για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Επειτα από μία σύντομη αντιπαράθεση του κ. Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις πρωτολογίες τους (εδώ), ήρθε η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη –που ουσιαστικά προανήγγειλε πορεία των μελών του κόμματός του την 17η Νοεμβρίου– για να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα παραδώσει μαθήματα «υπεύθυνης ανυπακοής» στον λαό. «Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι, αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία. Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε. Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας, λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και τη νομαρχιακή, ενώ θα καλέσουμε τα μέλη του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους», είπε και προκάλεσε την κυβέρνηση να έρθει να καταστείλει την πορεία.

«Σας προκαλώ, λοιπόν, να πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει. Το ακροδεξιό σας DNA δεν μπορείτε να το αποβάλλετε. Να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το Εφετείο (σ.σ. την ημέρα της απόφασης για την Χρυσή Αυγή). Εμείς δείχνουμε στον λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή», αναφώνησε ο κ. Βαρουφάκης για να λάβει την απάντηση του Πρωθυπουργού κατά τη δευτερολογία του.

«Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες που είπε ο κ. Βαρουφάκης. Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν άνθρωποι από όλες τις παρατάξεις. Απλά κάποιοι το έκαναν επάγγελμα και έχτισαν καριέρα. Αντε να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα. Δεν είναι προνόμιο της Αριστεράς το Πολυτεχνείο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης εν μέσω θερμού χειροκροτήματος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

«Να τελειώνουμε με τη δήθεν “υπεύθυνη ανυπακοή”, κύριε Βαρουφάκη, δεν είστε ο Μαχάτμα Γκάντι», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και κατέληξε με το εξής μήνυμα προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικά εκείνους που δείχνουν ιδιαίτερη επιμονή στο θέμα της φετινής πορείας για το Πολυτεχνείο:

«Εδώ έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι νόμοι ισχύουν για όλους. Ενημερώνω τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Κουτσούμπα πως ό,τι ισχύει για όλους τους έλληνες πολίτες, ισχύει και για τους ίδιους. Κανείς δεν εξαιρείται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...