514
Η σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα | INTIMEnews

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Κάποιοι φωνάζουν ακόμη – Ας μη γίνει πορεία πόνου προς τις Εντατικές

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 13:24
Η σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
|INTIMEnews

Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Κάποιοι φωνάζουν ακόμη – Ας μη γίνει πορεία πόνου προς τις Εντατικές

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2020, 13:24

Κάθετος ότι πορεία για το Πολυτεχνείο φέτος, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν νοείται να γίνει, εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν μέσω πανδημίας, κάποιοι μιλούν ακόμα για την πορεία του Πολυτεχνείου, ρισκάροντας να μετατρέψουν μια πορεία τιμής, σε πορεία πόνου προς τις μονάδες Εντατικής, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

(Προ)κάλεσε μάλιστα τους επικεφαλής των κομμάτων της Αριστεράς «να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο με λιτές εκδηλώσεις» –με μία λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου– και να δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία πορεία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να βρεθεί στον δρόμο με αφορμή τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά«, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Κουτσούμπα (φωτογραφία πάνω), που φώναξε «δεν ντρέπεστε».

«Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε», απάντησε ο Πρωθυπουργός και κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του:

«Οπως πήραμε απόφαση για να μη γίνουν οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου, δεν θα γίνουν και οι εορτασμοί του Πολυτεχνείου. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση».

Απάντηση σε όσα είπε ο Πρωθυπουργός για την πορεία του Πολυτεχνείου, έδωσε λίγο αργότερα, κατά τη δική του πρωτολογία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δεν είναι το Πολυτεχνείο που απειλεί τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται με μέτρα προστασίας πολύ καλύτερα και πολύ πιο αυξημένα από αυτά που υπάρχουν σε μια σειρά χώρους που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Γιατί το κάνετε; Το κάνετε αφενός για να ενοχοποιήσετε το λαό, τη νεολαία, τις διεκδικήσεις τους για την πανδημία. Αυτό ήταν άλλωστε και το πνεύμα της ομιλίας σας, γι’ αυτό και το συνδυάσατε και μάλιστα από την πρωτολογία σας. Και το κάνετε -υποστήριξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ-  γιατί θέλετε να ξεμπερδέψετε με την ουσία του Πολυτεχνείου, των μηνυμάτων και του περιεχομένου του».

«Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν, ούτε εδώ μέσα ούτε έξω από την αίθουσα. Η απαγόρευση της πορείας δεν έχει ως αφετηρία την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αυτό που χρόνια τώρα ενοχλεί, την κυβέρνησή σας αλλά και κάθε κυβέρνηση: Το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του στρατηγικού σας συμμάχου, που σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκλογή Μπάιντεν:

«Βγήκατε και πανηγυρίσατε για την εκλογή Μπάιντεν και “πριν αλέκτωρ φωνήσαι” έσκασαν οι εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που καλύπτουν την τουρκική επιθετικότητα» (σ.σ. αν και μένει ακόμα καιρός μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος).

«Εχετε βάλει υπουργούς σας, στελέχη σας, ορισμένα παπαγαλάκια σας στα ΜΜΕ, να επιδίδονται σε ένα παραλήρημα ενάντια στην πορεία του Πολυτεχνείου. Σήμερα το απογειώσατε εσείς ο ίδιος και δείχνει από πού κατευθύνεται αυτή η εσκεμμένη αυταρχικότητα, η προπαγάνδα, όλη αυτή η λάσπη που πέφτει ενάντια σε ένα εορτασμό, που αν μη τι άλλο αξίζει να θυμάστε ότι είναι ο λόγος που βρίσκεστε εδώ μέσα και έχετε και την πρωθυπουργική θέση»,  παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...