234
Λίγες ώρες μετά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανάρτηση για το ειδικό πρόγραμμα που θα καθιερωθεί μέσα στο 2022 | ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης: Εντός του 2022 καθιερώνουμε ειδικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 19:33
Λίγες ώρες μετά την κηδεία της Φώφης Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανάρτηση για το ειδικό πρόγραμμα που θα καθιερωθεί μέσα στο 2022
|ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Μητσοτάκης: Εντός του 2022 καθιερώνουμε ειδικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 19:33

Με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι η Πολιτεία πρόκειται να τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που θα έχει το όνομά της.

Την σχετική πρόταση θυμίζουμε ότι είχε κάνει και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως», προσθέτει.

«Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές», τονίζει ακόμη.

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News