224
|

Μήνυμα Ολάντ: Η Ευρώπη θα πάει μπροστά με λιγότερες χώρες και πάντα την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 10:48

Μήνυμα Ολάντ: Η Ευρώπη θα πάει μπροστά με λιγότερες χώρες και πάντα την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2018, 10:48

Τρία χρόνια μετά, ο Φρανσουά Ολάντ επιστρέφει στην Ελλάδα – ίσως το μέρος όπου η προεδρία του τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλο πεδίο. Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας ήταν από αυτούς που κατάφεραν με λεπτούς χειρισμούς και επιμονή να κρατήσουν την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης μετά το τραγικό δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και ήταν από εκείνους που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλον τη χώρα μας στα χρόνια της κρίσης. Τώρα επιστρέφει. Και στέλνει ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα.

«Ερχομαι να χαιρετίσω την επιτυχία της Ελλάδας ύστερα από τόσα χρόνια λιτότητας», ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας στην εφήμερίδα «Τα Νέα» ενόψει της επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Θέλω να επιβεβαιώσω στους Έλληνες», συνέχισε ο προκάτοχος του Εμανουέλ Μακρόν, «την αφοσίωσή μου, και της Γαλλίας, και να τους πω πάνω απ’ όλα ότι η Ευρώπη του αύριο, η οποία πρέπει να πάει πιο γρήγορα, πιο μακριά με λίγες χώρες μόνο, δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτούς».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα την Πέμπτη, ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Η επίσκεψη του σοσιαλιστή πρώην προέδρου της Γαλλίας, καταγράφεται ενώ ο ίδιος δεν κρύβει την πρόθεσή του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας του, διεκδικώντας την εκλογή του στο Ελιζέ το 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...