199
Οι δύο Πρωθυπουργοί μετά το πέρας των κοινών τους δηλώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Οι Σύμμαχοι απορρίπτουν τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 15:59
Οι δύο Πρωθυπουργοί μετά το πέρας των κοινών τους δηλώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Οι Σύμμαχοι απορρίπτουν τις προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 15:59

Η Ισπανία, όπως και η Ελλάδα, ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα στην κοινή μας θάλασσα, τη Μεσόγειο. Και οι σύμμαχοι της Ελλάδας και της Κύπρου σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, απορρίπτουν τις προκλήσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο, ήταν το μήνυμα που έστειλε στην Αγκυρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τις δύο χώρες (Ελλάδα και Ισπανία) τις συνδέουν πολλά. Η Ιστορία, η Μεσόγειος, όσο και η πίστη στο διεθνές Δίκαιο και στη σύγχρονη, ανοικτή Δημοκρατία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, στην αρχή των δηλώσεων του με τον Πέδρο Σάντσεθ.

Κάθε ένταση σταματά όταν σταματούν οι συμπεριφορές που την προκαλούν και κάθε διαφορά επιλύεται με συζήτηση στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναφορά του για την Τουρκία. για να συμπληρώσει:

«Είναι στο χέρι των γειτόνων μας να συμβαδίσουν».

Το ότι τα μηνύματα προς την Αγκυρα εστάλησαν ενώπιον του ισπανού πρωθυπουργού έχει τη σημασία του, καθώς το προηγούμενο διάστημα η Ισπανία ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μπλοκάριζαν το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν. Οι ισπανικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στην τουρκική οικονομία, ενώ η Μαδρίτη έχει συνάψει συμφωνίες για κατασκευή οπλικών συστημάτων για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...