192
Οι νέοι ατμίζουν, οι μεγαλύτεροι καπνίζουν στις ΗΠΑ | Reuters

Με εντολή Τραμπ αυξάνεται το όριο ηλικίας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 21:25
Οι νέοι ατμίζουν, οι μεγαλύτεροι καπνίζουν στις ΗΠΑ
|Reuters

Με εντολή Τραμπ αυξάνεται το όριο ηλικίας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2019, 21:25

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν στα 21 τη νόμιμη ηλικία για να ατμίζει κανείς, προανήγγειλε την Παρασκευή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την έκθεσή της για τα προϊόντα αυτά την επόμενη εβδομάδα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, ούτε είπε πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί.

Οι υπηρεσίες υγείας έχουν σημάνει συναγερμό στις ΗΠΑ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα σοβαρής πνευμονικής ασθένειας και των θανάτων που συνδέονται με το άτμισμα. Εκφράζουν επίσης έντονες ανησυχίες για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ιδίως μεταξύ των νέων.

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Τραμπ είχε ζήτησε από το υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εξετάσουν το ζήτημα και είχε πει ότι σχεδιάζεται να απαγορευτούν όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις.

Την Πέμπτη η εταιρεία Juul Labs Inc ανακοίνωσε ότι σταματά άμεσα τις πωλήσεις προϊόντων ατμίσματος με άρωμα μέντας. «Κυρίως, θα πρέπει να φροντίσουμε τα παιδιά μας για αυτό θα αυξήσουμε το όριο νόμιμης χρήσης στα 21», σημείωσε.

Παράλληλα ωστόσο ο πρόεδρος παραδέχτηκε ότι μπορεί να θιχτούν τα συμφέροντα της βιομηχανίας του ατμίσματος και είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τι επιπτώσεις θα έχουν οι αποφάσεις της στις θέσεις εργασίας.