343
To «Equanimity» τον περασμένο Αύγουστο, όταν κατασχέθηκε από το μαλαισιανό κράτος. Μέχρι τότε ανήκε στον υποτιθέμενο «εγκέφαλο» του σκανδάλου, κάποιον Τζο Λάου, επιχειρηματία | boatinternational.com

Μαλαισία: πουλήθηκε 126 εκατ. δολ. το superyacht του σκανδάλου 1MDB

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 07:00
To «Equanimity» τον περασμένο Αύγουστο, όταν κατασχέθηκε από το μαλαισιανό κράτος. Μέχρι τότε ανήκε στον υποτιθέμενο «εγκέφαλο» του σκανδάλου, κάποιον Τζο Λάου, επιχειρηματία
|boatinternational.com

Μαλαισία: πουλήθηκε 126 εκατ. δολ. το superyacht του σκανδάλου 1MDB

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 07:00

Ενα υψηλής αξίας περιουσιακό στοιχείο που σχετίζεται με το σκάνδαλο του μαλαισιανού Ταμείου 1MDB, το υπερπολυτελές superyacht «Equanimity»,πουλήθηκε για 126 εκατ. δολάρια, όπως έγινε γνωστό.

Η αγορά του πωληθέντος σκάφους είχε γίνει με χρήματα που καταχράστηκαν οι νυν κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο, μεταξύ τους και ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ.

Η τωρινή κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε να το πουλήσει στην εταιρεία χαρτοπαικτικών λεσχών Genting Malaysia την ώρα που ο Ραζάκ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στην πρώτη από τις δίκες για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, αρνούμενος φυσικά τις κατηγορίες.

Ο Ραζάκ έξω από το δικαστήριο της Κουάλα Λουμπούρ (REUTERS/Lai Seng Sin)

Το 1MDB είχε δημιουργηθεί το 2009 για να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της ασιατικής χώρας υποτίθεται, όμως ότι τα δισεκατομμύριά του έκαναν φτερά. Η Μαλαισία καταβάλλει πλέον προσπάθειες να επανακτήσει κάποια από τα 5 δισ. δολάρια που έκλεψαν οι καταχραστές.

Αναφορικά με το σκάνδαλο, οι αμερικανικές αρχές λένε ότι τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν παρανόμως από το 1MDB χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ειδών πολυτελείας από τα οποία δεν λείπει κανένα από τα σύμβολα της εξουσίας του πλούτου: εκτός από το υπερπολυτελές σκάφος, αγοράστηκαν ιδιωτικό τζετ, πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, κ.ά.

Η πισίνα του υπερπολυτελούς σκάφους Equanimity (Burgess)

Το σκάφος, που διαθέτει πισίνα 20 μέτρων, σπα και σάουνα, κινηματογράφο και ελικοδρόμιο, καθώς και νοσοκομειακή μονάδα, θα χρησιμοποιηθεί από τον αγοραστή για επαγγελματικούς σκοπούς, αν και δεν έγινε σαφές με ποιον τρόπο ακριβώς.

To superyacht διαθέτει και σάουνα (Burgess)

Η Genting Malaysia ανακοίνωσε ελάχιστες πληροφορίες για το πώς σχεδιάζει να αξιοποιήσει το superyacht. Εικάζεται ότι η εταιρεία παροχής χαρτοπαικτικών υπηρεσιών θα εκμεταλλευτεί το σκάφος με τέτοιον τρόπο ώστε να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, προσφέροντας ένα μοναδικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αξιότιμη πελατεία της.

Ενα πλωτό καζίνο για VIP σε διεθνή ύδατα είναι μία καλή ιδέα. Μία άλλη είναι η χρησιμοποίησή του για κρουαζιέρες premium που θα «ενώνουν» τα ανά τον κόσμο πολυτελή καζίνα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...