178
Λιβανέζοι στρατιώτες και διασώστες στο σημείο της έκκρηξης | REUTERS/Omar Ibrahim

Λίβανος: Είκοσι νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού με καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2021, 14:06
Λιβανέζοι στρατιώτες και διασώστες στο σημείο της έκκρηξης
|REUTERS/Omar Ibrahim

Λίβανος: Είκοσι νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου φορτηγού με καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2021, 14:06

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Οι ομάδες μας απομάκρυναν 20 πτώματα και τουλάχιστον επτά τραυματίες από τον τόπο της έκρηξης βυτιοφόρου φορτηγού στην Ακάρ», διακόμισαν τα θύματα προς τα «νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter.

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφουν τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στον τόπο της έκρηξης.

Στον Λίβανο, χώρα βυθισμένη σε οικονομική κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της, οι πολίτες είναι αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες με οξείες ελλείψεις καυσίμων που πλήττουν ταυτόχρονα τον εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης.

Την περασμένη Πέμπτη εξοργισμένοι διαδηλωτές απέκλεισαν αρκετούς δρόμους, την επομένη απόφασης της Τράπεζας του Λιβάνου που καταργούσε την επιδότηση των καυσίμων.

Το Σάββατο αναπτύχθηκε ο στρατός στα πρατήρια, όπου σχηματίζονται εδώ και μήνες ατελείωτες ουρές.

Σε κάποιες περιοχές, βυτιοφόρα με καύσιμα δέχθηκαν επιθέσεις από έξαλλους πολίτες, σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ. Ο στρατός ανακοίνωσε χθες πως κατέσχεσε χιλιάδες λίτρα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ που είχαν στοκάρει διανομείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News