235
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος | INTIMEnews

Λιβάνιος: Με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε με 46,5%!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 16:15
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος
|INTIMEnews

Λιβάνιος: Με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε με 46,5%!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 16:15

Ο νέος εκλογικός νόμος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση, θα δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο κόμμα, με ποσοστό κοντά στην περιοχή του 40%, να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική της ΕΡΤ1, με την απλή αναλογική στην οποία επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με ποσοστό 46% το πρώτο κόμμα δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ο εκλογικός νόμος ωστόσο, σημείωσε, «πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικός, αλλά και να διευκολύνει τη χώρα να κυβερνηθεί».

Και πρέπει να είναι οι πολίτες που θα επιλέγουν αν θέλουν μονοκομματικές ή κυβερνήσεις συνεργασίας, και όχι να τις επιβάλει το εκλογικό σύστημα, συμπλήρωσε ο κ. Λιβάνιος.

«Με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ, όμως,  ένα κόμμα με ποσοστό 46,5% μπορεί να πάρει 149 έδρες», προειδοποίησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, λίγο πριν ο Πρωθυπουργός εισπράξει τα «όχι» του Αλέξη Τσίπρα (εδώ), αλλά και της Φώφης Γεννηματά (εδώ) στην πρότασή του για τον νέο εκλογικό νόμο.

Οσο για το ενδεχόμενο νέα προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Λιβάνιος ήταν σαφής:

«Εχουμε μπροστά μας 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας, πολλά πράγματα να γίνουν, χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, έχουμε ισχυρή πλειοψηφία 158 εδρών, δεν βλέπω κανέναν λόγο να συζητείται το ενδεχόμενο εκλογών», απάντησε, προαναγγέλλοντας ότι εντός του έτους θα παρουσιαστούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...