493
Εικόνα από τα επεισόδια την Τρίτη στο Διαβολόρεμα | Intimenews/Λαγουτάρης Μανώλης

Λέσβος: Νέες συγκρούσεις κατοίκων – ΜΑΤ στο Διαβολόρεμα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:07
Εικόνα από τα επεισόδια την Τρίτη στο Διαβολόρεμα
|Intimenews/Λαγουτάρης Μανώλης

Λέσβος: Νέες συγκρούσεις κατοίκων – ΜΑΤ στο Διαβολόρεμα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 13:07

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους της Λέσβου και των ΜΑΤ. Μετά τα επεισόδια στις 3 το πρωί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, κατά την αποβίβαση 10 διμοιριών ΜΑΤ και μηχανημάτων, που έφτασαν από την Αθήνα, οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν κοντά στην επιταγμένη έκταση, που προορίζεται για τη δημιουργία της νέας κλειστής δομής.

Συγκεκριμένα, επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση της Καράβας-Καβακλή Μανταμάδος.

Αύρα ρίψης νερού χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ κατά των κατοίκων στο Διαβολόρεμα

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τα σχέδια για τη νέα κλειστή δομή.

Ας σημειωθεί ότι κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.

Τα ΜΑΤ στην πλαγιά στο Διαβολόρεμα

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών, που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

Τα ΜΑΤ φυλάσσουν την πλαγιά
Μήνυση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου κατά παντός υπευθύνου

Παρών επίσης ήταν και ο Ταξιάρχης Βέρρος, δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, στα όρια του οποίου βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή.

Με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Αριστόβουλος Ελευθερίου, κατήγγειλαν «την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κ.λπ.) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή».

Με τη μηνυτήρια αναφορά τους οι δυο άνδρες κατήγγειλαν ότι οι πραγματοποιημένες εργασίες προκειμένου να υπάρξει άλλη πρόσβαση προς την υπό επίταξη έκταση από αυτή που έχουν καταλάβει οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, καταλύει «κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου».

Τέλος, οι δυο αυτοδιοικητικοί ζητούν «την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κ.λπ.) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως».

Κάτοικοι εναντίον ΜΑΤ

Τα ΜΑΤ στην περιοχή Καβακλή
Διμοιρίες των ΜΑΤ αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης τα ξημερώματα της Τρίτης

 

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια

 

Κάτοικοι κλείνουν τον δρόμο προς την επιταγμένη περιοχή – stonisi.gr

 

Geplaatst door Elpi Molivos op Maandag 24 februari 2020

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...