324
| YouTube/ERT

Λάρισα: Στον ανακριτή ο 52χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη σύζυγό του – τι θα ισχυριστεί

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2023, 09:08
|YouTube/ERT

Λάρισα: Στον ανακριτή ο 52χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη σύζυγό του – τι θα ισχυριστεί

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2023, 09:08

Στον ανακριτή οδηγείται τη Δευτέρα, ο 52χρονος ο οποίος εμπλέκεται στο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα σε βάρος της 43χρονης συζύγου του, η οποία είναι αστυνομικός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δράστης της ενδοοικογενειακής βίας θα επικαλεστεί ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν συνειδητοποίησε τι έκανε.

«Ήμουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ενδοοικογενειακής βίας.

H άγρια επίθεση σε βάρος της 43χρονης διήρκεσε για περισσότερη από μία ώρα και σώθηκε χάρη σε μία γειτόνισσα που άκουσε τις φωνές της και κάλεσε την αστυνομία.

«Αν αργούσε πέντε λεπτά η Aμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει» σημείωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφερόμενος στη σοβαρότητα της επίθεσης που έλαβε η γυναίκα.

Η 43χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας και νεφρού και σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά και την κοιλιά.

Μέσα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου παραμένει, η ίδια μίλησε για τις στιγμές που βίωσε.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς. Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου» είπε το θύμα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αστυνόμο, θύμα ενδοικογενειακής βίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της 43χρονος, επισήμανε πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οι υποστηρικτοί θεσμοί για τον περιορισμό τέτοιου είδους φαινομένων και υπογράμμισε πως η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...