226
Η Νίκη Κεραμέως ανάμεσα σε άλλους υπουργούς λίγο πριν την έναρξη του Υπουργικού της Τρίτης | Nick Paleologos/ SOOC

Υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας την Κεραμέως λόγω πανελλαδικών προτείνει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 14:02
Η Νίκη Κεραμέως ανάμεσα σε άλλους υπουργούς λίγο πριν την έναρξη του Υπουργικού της Τρίτης
|Nick Paleologos/ SOOC

Υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας την Κεραμέως λόγω πανελλαδικών προτείνει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2023, 14:02

Μετά την αναγνώριση από τον Πρωθυπουργό των πανελλαδικών εξετάσεων ως μείζον και κορυφαίο ζήτημα, το οποίο ορίζει ακόμα και το πότε θα γίνουν εκλογές στη χώρα, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα ακόμα προτείνοντας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως να παραμείνει στη θέση της ακόμα και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και εφόσον δεν προκύψει κυβέρνηση, παρά μόνο υπηρεσιακή.

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τον προγραμματισμό των διπλών εκλογών –21 Μαΐου και 2 Ιουλίου– επικαλούμενος και τη διεξαγωγή των Πανελληνίων οι οποίες ξεκινούν την 1η Ιουνίου: «Πρόκειται για έναν προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες που ταυτόχρονα, όμως, συνυπολογίζει και μία σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους υπουργούς του.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ηδη ο Πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Νομοθετικό έργο στη Βουλή θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και η Βουλή θα διαλυθεί εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Οι Πανελλαδικές συνυπολογίστηκαν στην απόφαση του Πρωθυπουργού για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο Παιδείας».

Με αυτή του τη φράση άνοιξε ένα μίνι πολιτικό ζήτημα, καθώς αναμένεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...