454
Από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Στ. Ελλάδα. Επιθεώρηση έργων και συνομιλίες με τους εργαζόμενους στα Καμμένα Βούρλα | ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα 540 έργων με προϋπολογισμό 4,2 δισ. για τη Στερεά Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 17:24
Από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στη Στ. Ελλάδα. Επιθεώρηση έργων και συνομιλίες με τους εργαζόμενους στα Καμμένα Βούρλα
|ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα 540 έργων με προϋπολογισμό 4,2 δισ. για τη Στερεά Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 17:24

Ιδιαίτερες αναφορές στα μεγάλα έργα, τα οποία προγραμματίζονται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, περιείχε το περιφερειακό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Λαμιέων το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρόκειται για 540 έργα με ένα συνολικό ύψος προϋπολογισμού 4,2 δισ. κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο διπλασιασμό των χρημάτων που παίρνει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το ΕΣΠΑ, καθώς από τα 196 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο φτάνει τώρα στα 426 εκατομμύρια ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Ανάκαμψης το οποίο «έρχεται να στηρίξει τις επιλογές της περιφέρειας», όπως είπε.

Σε ότι αφορά τα έργα ιδιαίτερη μνεία έκανε στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας –τον γνωστό Ε65–-τονίζοντας ότι «καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο έργο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να προωθηθεί». Στάθηκε επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λαμίας – Αμφισσας που ανακοινώθηκε ότι ξεκινά το επόμενο διάστημα, ένα έργο που χαρακτήρισε «δύσκολο και ακριβό», καθώς και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας.

Μιλώντας για τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης, ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε την 5ωρη διαδικασία διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2020 όπου εξασφαλίστηκαν συγκεκριμένοι πόροι, και επεσήμανε πως «μέσα από αυτούς υλοποιούνται προτάσεις της περιφέρειας και ουσιαστικά τα αρμόδια υπουργεία προσπαθούν με την διανομή των χρημάτων και την ένταξη των έργων να υπηρετήσουν μία ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση της οικονομίας, σημείωσε ότι «η ανάπτυξη εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας», για να προσθέσει έπειτα: «Εχουμε όμως μία οικονομία, δεν θα κουραστώ να το λέω, που είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη, με ανάπτυξη πρακτικά κοντά στο 6%, με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να είναι λίγο παραπάνω από τρία. Αυτή την Ελλάδα παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, γιατί το 2019 παραλάβαμε την Ελλάδα ουραγό».

Εστιάζοντας στη Βόρεια Εύβοια, μίλησε για τον οδικό άξονα, που αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής, όπως είπε, ο οποίος «θα βγάλει επιτέλους» την περιοχή «από την απομόνωση και θα μπορέσει να της δώσει πραγματικά μία νέα προοπτική». Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρηματοδοτήσεις για τον τουρισμό και τις υπόλοιπες δράσεις στη Βόρεια Εύβοια.

«Κάποτε είχα ρωτήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ποια θεωρεί σαν την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει στη χώρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη αναφέρθηκε στην οργάνωση για το περιβάλλον που πρέπει να προστατεύσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους τομείς, είτε σε αυτούς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό με ιδιαίτερες αναφορές στο ράλλυ Ακρόπολις, είτε στον τομέα της υγείας, όπως επίσης και στα θέματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση.

Κλείνοντας, παρέπεμψε στη βραδινή ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας για την αναλυτικότερη τοποθέτησή του για «πολιτικά ζητήματα του καιρού μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...