334
Το αεροδρόμιο της Λάρνακας θα υποδεχθεί ξανά βρετανούς τουρίστες | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύπρος: Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί ευπρόσδεκτοι χωρίς τεστ και καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 16:14
Το αεροδρόμιο της Λάρνακας θα υποδεχθεί ξανά βρετανούς τουρίστες
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κύπρος: Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί ευπρόσδεκτοι χωρίς τεστ και καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 16:14

Από την 1η Μαΐου, η Κύπρος θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα βρετανών τουριστών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού χωρίς κανέναν περιορισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.

«Εχουμε προβεί σε ενημέρωση προς τη βρετανική Κυβέρνηση ότι από την 1η Μαΐου θα διευκολύνουμε την κάθοδο στην Κύπρο σε όσους βρετανούς πολίτες έχουν χορηγηθεί εμβόλια, που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ούτως ώστε να μπορούν να έρχονται χωρίς αρνητικό τεστ και χωρίς να μπαίνουν καραντίνα», ανέφερε ο κ. Περδίος μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αντίστοιχη συμφωνία έχει γίνει με το Ισραήλ.

Ο κ. Περδίος σημείωσε επίσης ότι η διευκόλυνση προϋποθέτει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον επτά μέρες πριν το ταξίδι.

Βέβαια, όπως σημειώνει το BBC, οι Βρετανοί έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν πριν τις 17 Μαϊου το νωρίτερο, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ο κύπριος υφυπουργός ανέφερε ακόμη, ότι η χώρα διατηρεί το δικαίωμα να διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, περιλαμβάνοντας στους ελέγχους και άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ πρέπει απαραίτητα να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως η χρήση μάσκας και η διατήρηση αποστάσεων.

Στην Κύπρο, θα επιτρέπεται η είσοδος βρετανών τουριστών από την 1η Απριλίου τηρουμένων των πρωτοκόλλων εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία βάσει της επιδημιολογικής κατηγοριοποίησης στη βάση χρωμάτων (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο). Σημειώνεται ότι βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου η νέα κατηγοριοποίηση ισχύει από την 1η Μαρτίου για χώρες της ΕΕ και από την 1η Απριλίου για χώρες εκτός ΕΕ.

«Πιστεύουμε ότι είναι ακόμη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η απαιτούμενη σταθερότητα και αίσθημα ασφάλειας προς τους ταξιδιώτες για να ξεκινήσουν να προγραμματίζουν τις διακοπές τους το επερχόμενο καλοκαίρι. Είναι ακόμη ένα βήμα, το οποίο ουσιαστικά δίνει το πράσινο φως ότι η Κύπρος θα είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί το καλοκαίρι».

Το 2019, 1 εκατ. Βρετανοί ταξίδεψαν στην Κύπρο. Σύμφωνα με το BBC, το κόστος διαμονής σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Κύπρου για το καλοκαίρι του 2021, έχει αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με το 2020.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...