248
|

Κρουαζιέρα: Ο Ομιλος Costa ξεκινά δρομολόγια προς Ελλάδα στις 6/9

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 16:47

Κρουαζιέρα: Ο Ομιλος Costa ξεκινά δρομολόγια προς Ελλάδα στις 6/9

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2020, 16:47

Tην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας από ιταλικά λιμάνια με προορισμό την Ελλάδα, από τις 6 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ομιλος Costa Crociere, μία ημέρα μετά την αντίστοιχη ενημέρωση του ανταγωνιστικού Oμίλου MSC για την έναρξη δρομολογίων από τις 16 Αυγούστου.

«Σε συνέχεια της έγκρισης από την ιταλική κυβέρνηση για την επανάληψη των κρουαζιερών και την κοινοποίηση του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο Costa σχεδιάζει την επανέναρξη των δραστηριοτήτων του, με σημείο εκκίνησης τα ιταλικά λιμάνια από τις 6 Σεπτεμβρίου 2020», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Deliziosa θα σηκώσει άγκυρα στις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη για μια κρουαζιέρα σε προορισμούς στην Ελλάδα, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα, διευκρινίζεται, ενώ το Costa Diadema θα αποπλεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου από τη Γένοβα για τη δυτική Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ιταλίας και της Μάλτας.

Πρόκειται για τα πρώτα πλοία του ομίλου Costa που θα ξαναβγούν στη Μεσόγειο, έπειτα από μήνες αναστολής των δραστηριοτήτων τους.

Ολα τα υπόλοιπα ταξίδια έχουν ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Ομίλου Costa.

Oσον αφορά την αποφυγή κρουσμάτων κορονοϊού, διαβεβαιώνεται ότι ο Ομιλος «έχει αναπτύξει το πρωτόκολλο ασφαλείας Costa για τον στόλο του, το οποίο περιλαμβάνει νέες επιχειρησιακές διαδικασίες σε απάντηση στην κατάσταση με την Covid-19».

Τη  Δευτέρα, ο όμιλος MSC Croisières, κύριος ανταγωνιστής του Costa, ανακοίνωσε πως θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις του από τις 16 Αυγούστου. Ο MSC προβλέπει δύο αναχωρήσεις από την Ιταλία (από τη Γένοβα και το Μπάρι στις 16 και 29 Αυγούστου). Πρόκειται για τον  πρώτο διεθνή όμιλο κρουαζιερόπλοιων που θα ξαναρχίσει τα ταξίδια του στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...