364
Εικόνα από βίντεο που δείχνει πολίτες του Κιέβου στις αποβάθρες του μετρό το πρωί της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου | twitter

Κοροϊδεύουν τον Πούτιν με τραγούδια στο μετρό του Κιέβου

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 20:37
Εικόνα από βίντεο που δείχνει πολίτες του Κιέβου στις αποβάθρες του μετρό το πρωί της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου
|twitter

Κοροϊδεύουν τον Πούτιν με τραγούδια στο μετρό του Κιέβου

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 20:37

«Κοίτα μας, Πούτιν. Ενώ εσύ βομβαρδίζεις και καταστρέφεις, εμείς τραγουδάμε!» Η συντάκτρια της Corriere della Sera Μάρτα Σεραφίνι έστειλε ανταπόκριση από το Κίεβο και περιέγραψε πώς οι πρωτευουσιάνοι της Ουκρανίας κατέκλυσαν τις σήραγγες του μετρό της πόλης τους για να προφυλαχτούν από τις πυραυλικές επίθέσεις της Ρωσίας – εκεί, έγραψε, τραγούδησαν με ακμαίο ηθικό και προκάλεσαν τον Πούτιν.

Και συνέχισε η Ιταλίδα: «Το Κίεβο δεν αναδιπλώνεται, αν και ο φόβος επέστρεψε ύστερα από από τρεις και πλέον μήνες σχετικής ειρήνης, αν και οι πρώτοι πέντε θάνατοι από τις πυραυλικές επιδρομές είναι γεγονός. Ηταν 6:47 το πρωί όταν ήχησε η πρώτη σειρήνα. ‘‘Καλύτερα να κατεβούμε στα καταφύγια αυτή τη φορά’’ τουίταρε κάποιος. Υστερα, στις 8:20 περίπου, άρχισαν τα πλήγματα. Αυτή είναι μία από τις χειρότερες επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου».

Κατόπιν η δημοσιογράφος της Corriere έγραψε για τα βίντεο που ανέβηκαν στο web: «Από τις στάσεις του μετρό πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας ήρθαν τα πρώτα βίντεο που δείχνουν πολίτες να τραγουδούν. Τα παιδιά που πήγαιναν προς το σχολείο τους κάθονται στις σκάλες με ανοιχτά τετράδια μπροστά τους. Οι γονείς τους προσπαθούν να τους αποσπάσουν την προσοχή. Στο Whatsapp κάποιος έγραψε ότι βάζει τα παιδιά του στην μπανιέρα του διαμερίσματος, διότι αυτό είναι το ασφαλέστερο σημείο σε περίπτωση που κάτι συμβεί.

»Ναι, ο φόβος επέστρεψε, όμως το Κίεβο δεν αιφνιδιάστηκε. Τα πτώματα που φαίνονται στις φωτογραφίες προέρχονται από έναν δρόμο κοντά στο πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή του πανεπιστημίου. Χτυπήθηκε και η ξύλινη «γέφυρα Κλίτσκο». ‘‘Η δική μας γέφυρα έμεινε όρθια, η δική σας κατέρρευσε’’ αστειεύτηκε κάποιος άλλος στο Twitter αναφερόμενος στη γέφυρα Κερτς της Κριμαίας που υπέστη ζημιές από έκρηξη πριν από δύο ημέρες.

»Ενας φίλος έγραψε στο Facebook: ‘‘Η Ρωσία στοχεύει την αγαπημένη γενέτειρά μου, το Κίεβο, το Ιστορικό Μουσείο, το πάρκο όπου βολτάρουμε με τα παιδιά μας, την πεζογέφυρα που βγάζουμε σέλφι’’. Ο λαός μου τραγουδάει στο μετρό εν μέσω των βομβαρδισμών. Θα αντισταθούμε ξανά. Το Κίεβο δεν θα  λυγίσει από τον πόλεμο και ας ετοιμάζεται να επιστρέψει στο υπόγειο καταφύγιο και να ξαναζήσει την αγωνία των πρώτων ημερών του πολέμου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...