218
Ο Ούγκο Μπατσέγκα στον «αέρα» του BBC, δευτερόλεπτα πριν οι ρωσικοί πύραυλοι χτυπήσουν το Κίεβο | YouTube

Κίεβο: H στιγμή που ο ανταποκριτής του BBC σκύβει να προφυλαχτεί από τους ρωσικούς πυραύλους

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 10:12
Ο Ούγκο Μπατσέγκα στον «αέρα» του BBC, δευτερόλεπτα πριν οι ρωσικοί πύραυλοι χτυπήσουν το Κίεβο
|YouTube

Κίεβο: H στιγμή που ο ανταποκριτής του BBC σκύβει να προφυλαχτεί από τους ρωσικούς πυραύλους

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 10:12

Το πρωί της Δευτέρας, ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο, Ούγκο Μπατσέγκα, είχε βγει «στον αέρα» σε απευθείας σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου για την καθημερινή αναφορά του –μάλλον μια ρουτίνα ύστερα από τόσους μήνες πολέμου.

Στη συνομιλία του με την παρουσιάστρια της εκπομπής, μιλούσε για τα ρωσικά χτυπήματα στη Ζαπορίζια, την Κυριακή, με στόχο πολυκατοικίες, στα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άμαχοι και τραυματίστηκαν 89, ανάμεσά τους και 11 παιδιά.

Ο δημοσιογράφος του BBC μιλούσε από εξωτερικό χώρο με φόντο τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ με τους χαρακτηριστικούς χρυσούς τρούλους, που βρίσκεται στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Τη στιγμή όμως που τα έλεγε αυτά, ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος στον ουρανό και στο βίντεο φαίνεται ο ανταποκριτής να σηκώνει το κεφάλι του ψηλά και μετά να κατεβαίνει από την καρέκλα του για να προφυλαχτεί.

Ηταν η ώρα που τουλάχιστον πέντε πύραυλοι των Ρώσων βομβάρδιζαν συνοικία με διαμερίσματα στο κέντρο του Κιέβου, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή, χτύπημα που θεωρείται αντίποινα για την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας, το Σάββατο.

Αμέσως, ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε τη ζωντανή σύνδεση. Αργότερα, το BBC επικοινώνησε με τον Μπατσέγκα και το συνεργείο και επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...