556
O Τζομπς που δεν γνωρίζουμε | Justin Sullivan/Getty Images

Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει: Ημουν ένας λεκές στην επιτυχία του

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 15:38
O Τζομπς που δεν γνωρίζουμε
|Justin Sullivan/Getty Images

Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει: Ημουν ένας λεκές στην επιτυχία του

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2018, 15:38

Πώς είναι άραγε να είσαι παιδί του Στιβ Τζομπς; Αυτό που οι περισσότεροι θα είχαν στο μυαλό τους σαν όνειρο, εμφανίζεται σαν εφιάλτης μέσα από τις διηγήσεις της κόρης του «μέγα ευαγγελιστή της ψηφιακής εποχής».

Η Λίσα Μπρέναν-Τζομπς γράφει για τη σχέση της με τον πατέρα της στο βιβλίο της «Small Fry», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το Vanity Fair. Οι αποκαλύψεις της είναι συνταρακτικές αφού η Λίσα περιγράφει μία σχέση που  είναι εύκολο να χαρακτηριστεί «προβληματική».

«Δεν είναι παιδί μου. Είμαι στείρος»

Οπως περιγράφει η Λίσα, τα προβλήματα στις σχέσεις με τον πατέρα της, ξεκίνησαν κυριολεκτικά από την ημέρα που γεννήθηκε. Η Λίσα Μπρέναν γεννήθηκε το 1978, όταν αμφότεροι οι γονείς της ήταν 23 ετών. Η μητέρα της, Κρίσαν Μπρέναν δεν είχε σταθερή σχέση με τον Τζομπς. Οι δυο τους ήταν κατά διαστήματα ζευγάρι τη δεκαετία του ‘70.

Τρεις μέρες μετά τη γέννησή της, ο Τζομπς πήγε να την δει και δήλωσε: «Δεν είναι παιδί μου». Μάλιστα, εξακολουθούσε να το δηλώνει αυτό δημόσια και τα δύο χρόνια που ακολούθησαν, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ήταν στείρος. Ομως, έπειτα από τεστ DNA διαψεύστηκε και δικαστήριο τον υποχρέωσε να καταβάλλει διατροφή ύψους 500 δολαρίων τον μήνα. Μέχρι τότε, γράφει η Μπρέναν-Τζομπς, η μητέρα της καθάριζε σπίτια και δούλευε σαν σερβιτόρα, για να συμπληρώσει τα επιδόματα που έπαιρνε για να ζήσει.

«Ημουν ένας λεκές στην επιτυχία του»

Η ίδια περιγράφει ότι ποτέ δεν ένοιωσε πως ο πατέρας της χαιρόταν για αυτήν. «Για εκείνον, πάντα ήμουν ένας λεκές στην σημαντική επιτυχία του και την ανάδειξή του. Η δικιά μου ιστορία απλά δεν ταίριαζε με την αφήγηση του δικού του μεγαλείου και αυτά που ήθελε να πιστεύουν για εκείνον. Η ύπαρξη μου ουσιαστικά κατέστρεφε την πορεία του» γράφει.

«Δεν θα πάρεις τίποτα»

Σε ένα άλλο σημείο του βιβλίου της, η Μπρέναν-Τζομπς περιγράφει και τις φήμες που άκουγε ως παιδί, ότι ο πατέρας της αγόραζε μία καινούρια Porsche κάθε φορά που το αυτοκίνητό του πάθαινε μία γρατζουνιά. Οταν τον ρώτησε αν μπορούσε να πάρει το παλιό του όχημα όταν εκείνος θα το αντικαθιστούσε, αυτός ξέσπασε εναντίον της.

«Εννοείται όχι! Δεν θα πάρεις τίποτα. Το κατάλαβες; Τίποτα. Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα» ήταν η απάντηση του ιδρυτή της Apple. «Εννοούσε το αυτοκίνητο, κάτι άλλο μεγαλύτερο; Δεν ήξερα. Η φωνή του με πονούσε βαθιά στο στήθος», γράφει σήμερα η 40χρονη.

Ο υπολογιστής Lisa

Οταν ήταν μικρή, η κόρη του Τζομπς πίστευε ότι ο υπολογιστής Lisa της Apple είχε πάρει το δικό της όνομα. Ομως, όταν πήγαινε στο γυμνάσιο, ρώτησε για αυτό τον πατέρα της και εκείνος της απάντησε απλά: «Οχι, λυπάμαι μικρή».

jobs-lisa

Χρόνια αργότερα, έλαβε μία σπάνια πρόσκληση για οικογενειακές διακοπές με τον Τζομπς. Εκείνη και ο πατέρας της έτρωγαν με τον Bono των U2 και ο τελευταίος θέλησε να μάθει αν ο Lisa είχε το όνομα της κόρης του Τζομπς.

«Ο πατέρας μου δίστασε, κοίταξε το πιάτο του για μια στιγμή και μετά απάντησε στον Bono “Ναι”. Σηκώθηκα και ευχαρίστησα τον Bono που ρώτησε και του εξήγησα: “Ηταν η πρώτη φορά που είπε ναι”».

«Μυρίζεις σαν τουαλέτα»

Τη χρονά πριν από τον θάνατο του, η Λίσα επισκεπτόταν τον Τζομπς. Σε μία επίσκεψη, χρησιμοποίησε κάποιες σταγόνες προσώπου που είχε ο πατέρας της στον μπάνιο, πριν τον αποχαιρετήσει.

Οταν την αγκάλιασε, εκείνος της είπε: «Μυρίζεις σαν τουαλέτα»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...