220
Η είσοδος της ταβέρνας και η «ψυχή» της τις τελευταίες δεκαετίες, ο κύριος Δημήτρης Κολιολιός | facebook

Κλείνει το «Δίπορτο», μία από τις ιστορικότερες ταβέρνες της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 17:37
Η είσοδος της ταβέρνας και η «ψυχή» της τις τελευταίες δεκαετίες, ο κύριος Δημήτρης Κολιολιός
|facebook

Κλείνει το «Δίπορτο», μία από τις ιστορικότερες ταβέρνες της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 17:37

Εδώ και δεκαετίες αποτελούσε ένα κρυμμένο απάγκιο για τους κατοίκους της Αθήνας. Μια υπόγεια ταβέρνα στην καρδιά της πόλης, στη γωνία των οδών Σωκράτους και Θεάτρου, που τα τελευταία χρόνια είχε προσελκύσει και πλήθος «εναλλακτικών» τουριστών που ήθελαν να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία «της παλαιότερης αθηναϊκής ταβέρνας». Η Ιστορία λέει ότι σε αυτήν αναφερόταν ο Κώστας Βάρναλης όταν έγραφε «μες στην υπόγεια την ταβέρνα, μες σε καπνούς και σε βρισιές, απάνω στρίγκλιζε η λατέρνα, όλ’ η παρέα πίναμ’ εψές…».

Το «Δίπορτο» λοιπόν, η εμβληματική ταβέρνα με ιστορία που ξεκινάει κοντά στο 1900, φαίνεται να οδεύει προς κλείσιμο. Σύμφωνα με τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, με τους οποίους επικοινώνησε ο Gastronomos, το νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται το μαγαζί έχει πουληθεί σε ξένους επενδυτές. Οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν για την εξέλιξη και έχουν περιθώριο ένα με δύο χρόνια για να αποχωρήσουν.

Ο Δημήτρης Κολιολιός, παραγιός του πρώην ιδιοκτήτη, κρατάει το «Δίπορτο» εδώ και δεκαετίες, σερβίροντας καθημερινά τέσσερα-πέντε απλά φαγητά, ντυμένος πάντα με τη χαρακτηριστική του λευκή πουκαμίσα εργασίας.

Αυτή η απλή συνταγή έχει επιβιώσει εδώ και δεκαετίες, μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχε γίνει… τρεντ, με ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη να επισκέπτονται την ταβέρνα και να μιλούν για αυτήν σε κοινωνικά δίκτυα και σχετικούς οδηγούς.

Παρακάτω, ένα από τα πολλά βίντεο όπου ένας τουρίστας ανακαλύπτει τα μυστικά της Αθήνας, με πρώτο το «Δίπορτο»:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...