240
Θερμική απεικόνιση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης | meteo.gr /Up Stories /youtube

Καζάνι που βράζει η Αθήνα: Εικόνες από θερμική κάμερα πάνω από τον Παρθενώνα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 17:55
Θερμική απεικόνιση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης
|meteo.gr /Up Stories /youtube

Καζάνι που βράζει η Αθήνα: Εικόνες από θερμική κάμερα πάνω από τον Παρθενώνα [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 17:55

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία  Ομονοίας με τη χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr την Κυριακή.

Καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Στα πλάνα του βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά στιγμιότυπα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τους 55 βαθμούς Κελσίου (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37 βαθμών Κελσίου.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60 βαθμών Κελσίου), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο σιντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35 βαθμούς Κελσίου).

Από τη Δευτέρα η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Ετσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη και θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Υποχώρηση της θερμοκρασίας περιμένουμε από την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...