1404
Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφ. Ναυτιλίας, στην οργισμένη ομιλία του στη Βουλή, όπου απάντησε στον Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΠΕΙ το 2003 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κατσαφάδος: Ο Τσίπρας λέει ψέματα – είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει ποτέ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 10:56
Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφ. Ναυτιλίας, στην οργισμένη ομιλία του στη Βουλή, όπου απάντησε στον Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΠΕΙ το 2003
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κατσαφάδος: Ο Τσίπρας λέει ψέματα – είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει ποτέ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 10:56

Σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε την Πέμπτη στη Βουλή υπονοούμενα περί βίας κατά πανεπιστημιακών όταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οντως, ο κ. Κατσαφάδος ήταν φοιτητής στο ΠΑΠΕΙ και ηγετικό στέλεχος της ΔΑΠ, όταν πριν από 17 χρόνια είχε συμβεί η επίθεση στον τότε πρύτανη Βασίλειο Μπένο. Και όντως, είχε ανασταλεί η κομματική του ιδιότητα για αυτήν την υπόθεση. Αλλά αθωώθηκε στο δικαστήριο. Ως εκ τούτου, τόσο με παρέμβασή του στη Βουλή, λίγο προτού ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, όσο και με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Κατσαφάδος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασύστολα ψεύδη –τους δε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει, ότι είναι ψεύτες.

Τι είχε πει ο κ. Τσίπρας; Σε μια αποστροφή της δευτερολογίας του το απόγευμα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία σχετικά με τη βία στα πανεπιστήμια. «Δεν είπατε στη δευτερολογία σας μία κουβέντα για τον διορισμό του υφυπουργού σας που είχε στείλει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο νοσοκομείο», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθέτησε μέσα στην Ολομέλεια μια ιστορία που θέλει τον κ. Κατσαφάδο να ήταν πρωταγωνιστής στην επίθεση με πυροσβεστήρα σε κλειστή συνεδρίαση του ΠΑΠΕΙ το 2003. Ομως έχει αποδειχτεί στο δικαστήριο ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν ήταν καν στο πανεπιστήμιο εκείνη την ημέρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ψέματα χθες στη Βουλή. Δύο είναι τα τραγικά ενδεχόμενα, ή το έκανε συνειδητά ή έχει τρομερό πρόβλημα πληροφόρησης και ενημέρωσης», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Ναυτιλίας. «Το ατυχές περιστατικό έγινε πριν από 17-18 χρόνια. Δεν ήμουν καν εκεί εγώ. Ήμουν πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου και καταδίκασα το περιστατικό. Ο πρύτανης έκανε μήνυση στον σύλλογο και όλες τις παρατάξεις, οδηγηθήκαμε, περίπου οκτώ φοιτητές τότε, στα δικαστήρια και αθωωθήκαμε ομόφωνα». Οσον αφορά την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας τότε, παραδέχθηκε ότι είναι αλήθεια, αλλά υποστήριξε πως ο λόγος που έγινε είναι διότι «ήμασταν φύσει και θέσει κατά της παραβατικότητας, όταν κατηγορηθήκαμε και μηνυθήκαμε, μπήκε σε αναστολή η κομματική ιδιότητα μέχρι να τελειώσει η υπόθεση. Οταν αθωώθηκα, επανήλθα στην παράταξη και έγινα γενικός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ».

Οι δηλώσεις του κ. Κατσαφάδου ακολούθησαν μια οργισμένη ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, όταν από το βήμα της Ολομέλειας χαρακτήρισε «απαράδεκτη, προσβλητική και καθόλα ψευδή», την αναφορά του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας είπε ότι ήρθε στην Βουλή όχι «ως απολογούμενος στον κ. Τσίπρα, δεν το έχω ανάγκη, αλλά για να εκπροσωπήσω μια γενιά φιλελεύθερων νεολαίων, οι οποίοι συμμετείχαν στις διαδικασίες στα πανεπιστήμια και αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερα, για να είναι ανοιχτά, για να είναι δημοκρατικά, για τη φοιτητική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, την ανεξάρτητη φοιτητική νεολαία, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πρωταγωνίστησε και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, όπου ήταν αυτή η οποία μίλησε για μεταπτυχιακά, για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι σπουδές των φοιτητών, ήταν αυτή που μίλησε για προγράμματα ERASMUS, ήταν αυτή η οποία ήθελε ανοικτά τα πανεπιστήμια, και όχι να τα κλείνουμε για το πώς θα είναι το μέγεθος της τυρόπιτας, ή για το τι γίνεται στο Αφγανιστάν, ή για το τι γίνεται στο Ιράν, όπως ήταν τα αιτήματα, τότε, της φοιτητικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ζητούσε κατάληψη κάθε λίγο και λιγάκι για πράγματα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τον φοιτητικό χώρο και με τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζαν οι φοιτητές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος, για να καταθέσει ακολούθως την ανακοίνωση την οποία έβγαλε το Πανεπιστήμιο Πειραιά, μετά όπως είπε «από αυτόν τον οχετό ψεμάτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τυγχάνει να την υπογράφει ο σημερινός πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε εκείνο το εκλεκτορικό και ο οποίος, για να μην υπάρξει πάλι κάποιος συμψηφισμός και κάποια ταύτιση, δεν συμφωνεί με το εν λόγω νομοσχέδιο και λέει ότι δεν ήμουν καν στο πανεπιστήμιο τότε εκείνη τη μέρα, όπως αποδείχτηκε και στο δικαστήριο».

«Είμαι ο γιος ενός “μπάτσου”»

Ο κ. Κατσαφάδος περιέγραψε τον εαυτό του ως το ιδεολογικό αντίθετο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι δεν μπορείτε να χωνέψετε εσείς, οι σύντροφοί σας, έναν νέο άνθρωπο, έναν γιο ενός “μπάτσου” –έτσι λέτε τους αστυνομικούς, αυτή είναι η πραγματικότητα– ένα παιδί από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, ο οποίος δεν έζησε και δεν μεγάλωσε στα πλούτη και στα παλάτια, όπως λέτε εσείς ότι είμαστε πορφυρογέννητοι, ο οποίος αγωνίστηκε μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, ο οποίος είναι περήφανος για τη δράση του, τις ιδέες τους και τις απόψεις του και τους ομοϊδεάτες του, και ο οποίος έχει τη χαρά και την τιμή να τον στηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες του», είπε.

Ακολούθως και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατσαφάδος είπε: «Εσείς ήσασταν, είστε και θα συνεχίσετε να είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες που έχουν περάσει μέσα από το ελληνικό κοινοβούλιο».

Φίλης: Διεγράφη από τη ΔΑΠ ή όχι;

Στον υφυπουργό απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι ο κ. Κατσαφάδος «προσπάθησε από κατηγορούμενος που είναι στη συνείδηση πολλών χιλιάδων ελλήνων πολιτών, να μετατρέψει τον εαυτό του σε κατήγορο (…) Εδώ δεν είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιά για να πετάτε ρουκέτες και πυραύλους πυροσβεστικούς. (…) Έδωσε μια παράσταση για το ήθος του σήμερα στη Βουλή. Δεν έχει σημασία να μιλήσει κανείς περισσότερο γι’ αυτόν. Προσπάθησε να μας πει ότι η ψήφος του λαού είναι πλυντήριο, και ότι δήθεν τον ψήφισε ο κόσμος επιβραβεύοντας όσα έχει διαπράξει. (…) Θα ήθελα να τονίσω ότι ο κύριος αυτός που – μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, και εδώ αλλά και στον Τύπο επί τόσα χρόνια – ήρθε να μιλήσει, προσπάθησε να εμφανιστεί και ως εκπρόσωπος της ΔΑΠ, της γενιάς της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ. Δεν ξέρω αν αυτό το ήθος ανταποκρίνεται σε χιλιάδες παιδιά τα οποία ψήφισαν και ψηφίζουν τη ΔΑΠ. Ένα πράγμα θέλω να ρωτήσω: Διεγράφη τότε από την παράταξή του ή όχι – έχει γραφτεί στον Τύπο και δεν έχει διαψευστεί – για τον αποκλεισμό του εις βάρος του Πρύτανη, που ήταν πιο άθλιος και φασιστικός σε σχέση με ό,τι συνέβη στον κ. Μπουραντώνη στην ΑΣΟΕΕ; Για τον αποκλεισμό τον φασιστικό εις βάρος του Πρύτανη διαγράφηκε ο εν λόγω κύριος από τη ΔΑΠ τότε ή όχι; Μη μου επικαλείται τώρα σημερινές ανακοινώσεις που ανταποκρίνονται στο σημερινό πολιτικό του στάτους. Εμείς ψέματα δεν λέμε. Εμείς αυτό που είμαστε, ήμασταν και είμαστε: διάφανοι και στην κρίση του ελληνικού λαού.. Δεν τραμπουκίζουμε, δεν είμαστε φασίστες, κύριε Κατσαφάδο. Ντροπή σου!», τόνισε ο κ. Φίλης.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας απάντησε στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ πως «όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση οφείλετε να τη σέβεστε. Δεν σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. (…) Είμαι αθώος. Δεν ένιωσα ποτέ ένοχος. Ήμουν αθώος στα δικαστήρια. Ήμουν αθώος στους συμφοιτητές μου. Ένοχος είμαι για εσάς. Αυτό είναι τίτλος τιμής για εμένα».

Σκουρλέτης: «Εμείς εδώ δεν δικάζουμε»

Πρόκληση «θράσους» χαρακτήρισε την παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας πως «ήρθε εδώ άρον-άρον και προσπαθούν “να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”, διότι αποκαλύφθηκε η μέγιστη υποκρισία μιας ολόκληρης κυβέρνησης και ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού, που δήθεν νοιάζεται για την ανομία στα πανεπιστήμια, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει το σθένος, την ευθυκρισία, να καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά που υπάρχουν και που είναι αδιάψευστα!».

«Εμείς εδώ δεν δικάζουμε», συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης. «Συνέβη ή δεν συνέβη το γεγονός; Συνέβη. Ήταν πρωταγωνιστές οι της ΔΑΠ; Ήταν! Διεγράφη προσωρινά γι’ αυτό; Διεγράφη! Αυτά είναι τα γεγονότα, που δεν έχουν το θάρρος, ούτε η κυρία υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός… (να διαψεύσουν)». Εμείς, είπε ο κ. Σκουρλέτης, «ποτέ δεν διανοηθήκαμε να κάνουμε όσα έκανε ο κ. Κατσαφάδος, για τον οποίο ο κ. πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα. Που εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ένα φαύλο, αμαρτωλό κατεστημένο στα πανεπιστήμια, εκείνο το κομμάτι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήθελε να ανεβοκατεβάζει καθηγητές. Και έρχεται εδώ (ο κ. Κατσαφάδος) να ζητήσει και τα ρέστα, επικαλούμενος την κοινωνική του καταγωγή. Κανείς δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό. Η πρακτική ενός σκληρού, κομματικού μηχανισμού, ο οποίος τραμπούκιζε στα πανεπιστήμια, αυτό είναι το επιλήψιμο και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία, όχι του κ. Κατσαφάδου, αλλά ολόκληρης της κυβέρνησης, που δεν είχε την ευαισθησία να πάρει τις αποστάσεις της». 

Βρούτσης: Το αφήγημα Τσίπρα κατέρρευσε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σχολίασε λέγοντας ότι «όλο το σημερινό το αφήγημα του κ. Τσίπρα κατέρρευσε μετά την πολύ συγκροτημένη ομιλία του κ. Κατσαφάδου». Απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, του είπε πως «θα έπρεπε να είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Κατσαφάδο (…) Φιλότιμο δεν έχετε; Κατηγορήσατε έναν άνθρωπο άδικα και σήμερα σας κατέθεσε τα έγγραφα της αθωότητάς του. Ντροπή σας! Ντροπή σας!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...