332
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δημόσια εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2016 | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατάθεση Μαρινάκη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση «Noor1»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 15:44
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δημόσια εμφάνιση τον Νοέμβριο του 2016 | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατάθεση Μαρινάκη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση «Noor1»

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 15:44

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος μεταξύ άλλων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ισχυρό πρόσωπο στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, προσήλθε την Τετάρτη στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο προκειμένου να καταθέσει αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά την οποία είχε υποβάλει ο ίδιος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την εμπλοκή του ονόματός του στη υπόθεση του πλοίου «Noor1». Η αναφορά είχε κατατεθεί εναντίον ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και κατά παντός υπευθύνου.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Μαρινάκης είχε καταγγείλει «σκευωρία σε βάρος του που μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Ο πρόσφατα καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση, Ευθύμης Γιαννουσάκης, είχε αναφέρει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι ο ίδιος πιέστηκε από τον συγκεκριμένο ανακριτικό υπάλληλο να εμπλέξει τον συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι οι μυστικές καταθέσεις του στις Αρχές, με τις οποίες κατονόμαζε τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ πρωτόδικα παρά τα αιτήματα των συνηγόρων του. Ο αιτών έχει δηλώσει επίσης ότι όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών, εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε εντοπιστεί τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα να μεταφέρει 2,1 τόνους ηρωίνης.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα για την υπόθεση του «Νoor1» που είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη. Το συμβούλιο εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας λειτουργεί για την υπόθεση μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαννουσάκης καταγγέλλει ότι η εισαγγελέας και ένας αξιωματικός του Λιμενικού τον πίεζαν κάνοντας κατάχρηση εξουσίας – και ζητούσαν να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μολονότι ο ίδιος επέμενε πως τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...