290
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη | INTIMENEWS

Καραμανλής: Το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» απέδειξε τον επαγγελματισμό των δημοσίων Αρχών

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 11:46
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη
|INTIMENEWS

Καραμανλής: Το περιστατικό στο «Ελ. Βενιζέλος» απέδειξε τον επαγγελματισμό των δημοσίων Αρχών

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2022, 11:46

Το πρωτοφανές περιστατικό το βράδυ της Πέμπτης στο «Ελ. Βενιζέλος» απέδειξε με πόσο επαγγελματισμό και αρμονία συνεργάστηκαν όλες οι δημόσιες Αρχές: αυτό τόνισε την Παρασκευή στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, με αφορμή το θρίλερ που διαδραματίστηκε στις δύο πτήσεις της Emirates και τη διαχείριση των πληροφοριών, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε ένα από τα δύο αεροπλάνα.

Η δήλωση αυτή του κ. Καραμανλή έγινε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτηση τους βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, με θέμα την «απόφαση του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) που ορίζει ότι Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας θα είναι ο ιδιώτης διαχειριστής του αεροδρομίου και όχι εκπρόσωπος της κρατικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Οπως είπε ο κ. Καραμανλής, ο ερωτών βουλευτής έχει δίκιο επί της ουσίας της υπόθεσης, η οποία αφορά ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 16 Σεπτεμβρίου, όπου υπήρχε πληροφορία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού. Οπως είπε, η ομάδα αξιολόγησης απειλής συνεδρίασε και αποφάσισε ομοφώνως ότι επρόκειτο για περιστατικό μεσαίας κλίμακας (κίτρινο) και ότι έπρεπε να γίνει εκκένωση του αεροδρομίου. Επρόκειτο για μια αντίδραση «νομικά έωλη και ατυχή, διότι δεν έχει αρμοδιότητα. Την αρμοδιότητα την έχει το υπουργείο» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: Κάλεσα τον διοικητή της ΑΠΑ, του το εξήγησα και το συγκεκριμένο έγγραφο που έχει βγάλει, το οποίο είναι προφανώς εσφαλμένο, θα του ζητηθεί άμεσα, μετά την ερώτηση και την απάντηση που σας δίνω, να προβεί σε ανάκλησή του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννούλης τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι από σημαντικότερα κομμάτια λειτουργίας των αεροδρομίων δεν μπορεί να απουσιάζουν η δημόσια παρουσία, ο δημόσιος έλεγχος και η δημόσια λογοδοσία, και «σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο μπορούν να διαχειριστούν οι εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης», που προτάσσουν πολλές φορές το κέρδος έναντι της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...