355
Τα παιδιά επέστρεψαν στα θρανία τους την περασμένη εβδομάδα - εδώ, σε σχολείο στη Ρώμη | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Ανοικτά τα σχολεία το καλοκαίρι, με ποικιλία δραστηριοτήτων, περιμένουν τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 18:36
Τα παιδιά επέστρεψαν στα θρανία τους την περασμένη εβδομάδα - εδώ, σε σχολείο στη Ρώμη
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Ανοικτά τα σχολεία το καλοκαίρι, με ποικιλία δραστηριοτήτων, περιμένουν τα παιδιά

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2021, 18:36

Περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ιταλία για να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία το καλοκαίρι, ώστε να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα της χρονιάς, αλλά και οι κοινωνικές επαφές μεταξύ των μαθητών.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα συμμετάσχουν εθελοντικά –καθώς η χρονιά που πέρασε με την τηλεκπαίδευση ήταν εξοντωτική για αυτούς– και οι μαθητές θα απασχολούνται, εκτός των άλλων, με θέατρο, κινηματογράφο, τέχνες, μουσική, φωτογραφία και αθλήματα.

Κάθε σχολείο θα λάβει περίπου 20.000 ευρώ, ενώ τα περισσότερα χρήματα θα διατεθούν σε σχολεία του φτωχού Νότου, όπου τα παιδιά έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την απομόνωση, σημειώνουν οι Times.

Ολο τον Ιούνιο τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τυχόν κενά τους, με αναφορά στην ύλη της κάθε τάξης. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα δοθεί έμφαση σε αθλητικές και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν δημιουργική γραφή, γλώσσες προγραμματισμού υπολογιστών, ρομποτική και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους μαθητές. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν ενεργά ομάδες και σύλλογοι από την τοπική κοινωνία, ενώ θα ωφεληθούν οικογένειες που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο τους, στη Νάπολη, έπειτα από μήνες στο σπίτι
«Μία νέα αρχή»

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη θερινή περίοδο για να κάνουμε μία νέα αρχή», δήλωσε ο Πατρίτσιο Μπιάνκι, υπουργός Παιδείας. «Θα φέρουμε το σχολείο πίσω στο επίκεντρο της κοινότητας, δημιουργώντας χώρο για την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων και την ανάκαμψη των κοινωνικών σχέσεων». Τα μαθήματα θα λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα στο ακαδημαϊκό έτος που τελειώνει τον Ιούνιο και την έναρξη της νέας χρονιάς, τον Σεπτέμβριο. «Δημιουργούμε νέες δυνατότητες για πρώτη φορά. Το κλίμα είναι θετικό, είναι εμφανές ότι κάτι έχει αλλάξει».

Λύκειο στη Φλωρεντία σχεδιάζει ένα μήνα θεατρικών παραστάσεων από τους μαθητές του, ενώ ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών θα παραδίδει δωρεάν μαθήματα αγγλικών.

Τα θερινά μαθήματα δεν θα γίνουν μόνο μέσα σε τάξεις, αλλά σε θέατρα, κινηματογράφους, βιβλιοθήκες, πάρκα και άλλους χώρους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης χαιρέτισαν πολιτικοί από διαφορετικές παρατάξεις και εκπαιδευτικοί, καθώς δίνει έμφαση σε μεθόδους εκμάθησης ευχάριστες και χαλαρές, που αφήνουν χώρο για παιχνίδι και ψυχαγωγία, χωρίς να παραμερίζεται ο στόχος της αναπλήρωσης του χαμένου χρόνου και της γνώσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...