265
Μαθητές σε Λύκειο στη Ρώμη - ακόμα και γυμναστήρια μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας ώστε να «σπάσουν» τα τμήματα | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Ο Ντράγκι κρατά ανοιχτά τα σχολεία όλο το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 08:49
Μαθητές σε Λύκειο στη Ρώμη - ακόμα και γυμναστήρια μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας ώστε να «σπάσουν» τα τμήματα
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιταλία: Ο Ντράγκι κρατά ανοιχτά τα σχολεία όλο το καλοκαίρι

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2021, 08:49

H Ιταλία είναι χώρα που ζει από τον τουρισμό, όπως και η Ελλάδα. Επλήγη από την Covid-19 σε τρομακτικό βαθμό, περισσότερο από τη χώρα μας. Και είδε την εκπαιδευτική διαδικασία να τραυματίζεται, λόγω των μεγάλων περίοδων που ήταν κλειστά τα σχολεία, σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο και απ’ ό,τι συνέβη εδώ, σε άλλες όχι.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι παρά την έμφαση που δίνει η Ιταλία στον καλοκαιρινό τουρισμό, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης Ντράγκι ανακοίνωσε τη Μ. Τρίτη ότι τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν ανοικτά, όλο το καλοκαίρι, για όσες οικογένειες και μαθητές το επιθυμούν.

Ολο τον Ιούνιο τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τυχόν κενά τους, με αναφορά στην ύλη της κάθε τάξης. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα δοθεί έμφαση σε αθλητικές και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά, στο τέλος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς, να νιώσουν και πάλι ότι ανήκουν, πράγματι, σε μια μεγάλη, ενιαία πραγματικότητα, αυτήν από την οποία απομακρύνθηκαν τον τελευταίο χρόνο, όπως άλλωστε συνέβη και σε πολλές άλλες χώρες.

Αυτή την περίοδο η Ιταλία βιώνει μια σταδιακή αποκλιμάκωση της επιδημίας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 10.404 κρούσματα κορονοϊού, με 373 θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, οι ασθενείς με Covid-19 ήταν τη Μ. Τρίτη 101 λιγότεροι σε σχέση με μια ημέρα πριν, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 323 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν μολυνθεί 3.981.512 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους 119.912.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία (1.654) με πρωτεύουσα την Νάπολη, η Λομβαρδία (1.369) και η Απουλία (1.ο56) με κύρια πόλη το Μπάρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...