• Εκδρομών συνέχεια: Μετά τα έξοδα για το τριήμερο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης έδωσε και 1.000 ευρώ στη Γ' Λυκείου των Σπετσών για την «πενταήμερη»

    Αφού ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε ένα τριήμερο μακριά από τον αγαπημένο του φακό, τηλεοπτικό και φωτογραφικό, αφήνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν μια κάποια ορατότητα, να φανούν και να παράγουν πολιτικό gossip με τις βόλτες και τις τροχήλατες βαλίτσες τους στις Σπέτσες, τη Δευτέρα επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον: να παράγει «περιεχόμενο», όχι ακριβώς πολιτικό βέβαια –αλλά ποιος νοιάζεται; αρκεί να είναι περιεχόμενο προς διαδικτυακή κατανάλωση.

     

    Ο κ. Κασσελάκης λοιπόν, υποδέχτηκε τη Δευτέρα, στο άδειο από βουλευτές πια, αρχοντικό του, τους γονείς και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του νησιού. Ο σκοπός; Να τους παραδώσει 1.000 ευρώ που τους είχε υποσχεθεί για να ενισχύσει τον κουμπαρά τους ώστε να πάνε την «πενταήμερη» εκδρομή τους. Και να δείξει ότι ο πρόεδρος είναι large, έχει λεφτά για όλους.

     

    Το όλο θέμα αποκάλυψε το protothema.gr, που υπενθύμισε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Κασσελάκης είχε δώσει το «παρών» στη σχολική γιορτή, καλεσμένος από τους μαθητές του Λυκείου Σπετσών.

     

    Κατά το ρεπορτάζ, τους μαθητές και τους γονείς τους υποδέχτηκαν στη βίλα ο κ. Κασελάκης και ο σύντροφός του Τάιλερ Μακμπέθ. Παρούσα βεβαίως ήταν και η σκυλίτσα Φάρλι. Οι μαθητές προσέφεραν στον οικοδεσπότη ένα κουτί γλυκά.

     

    Ο κ. Κασσελάκης ρώτησε τα παιδιά πότε και πού θα πάνε εκδρομή. «Την άνοιξη, Μάρτιο ή Απρίλιο στην Κρήτη» ήταν η απάντηση τους.

     

    «Γι’ αυτό σας δίνω με χαρά το ποσό αυτό για να συμβάλω ώστε να περάσετε όμορφα» ήταν η ανταπάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, επίσης, προέτρεψε τους μαθητές «ό,τι διαδικαστικού χαρακτήρα θέμα θέλετε να λύσετε μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμένα». Διότι ο νεόκοπος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (πρέπει να δείχνει πως) είναι και μάστορας στο να λύνει θέματα.

  • O Βαγγέλης Βενιζέλος έγραψε άρθρο στην «Αυγή»

    Κάτι με τις Σπέτσες και το νησιωτικό «ασμπέτε» του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι με τον Γιώργο Νταλάρα και τα «μαρκούτσια» των δημοσιογράφων, πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ένα γεγονός, με μια κάποια εκδοτική, αν όχι πολιτική, σημασία: ο Βαγγέλης Βενιζέλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (2012-2015) και πρώην υπουργός έγραψε ένα άρθρο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής».

     

    Ξανά, για να το καταλάβουμε: ο κ. Βενιζέλος-έγραψε-άρθρο-στην-«Αυγή».

     

    Η οποία «Αυγή» είναι η εφημερίδα- κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο οποίος κ. Βενιζέλος είναι η προσωποποίηση του «μετώπου της λογικής», το οποίο ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο απόλυτος εχθρός, οι «μενουμευρώπηδες», οι «Σαμαροβενιζέλοι», οι «γερμανοτσολιάδες», οι «Σόιμπλε» και τόσα μα τόσα άλλα. Ο κ. Βενιζέλος υπήρξε για τον ΣΥΡΙΖΑ (και την «Αυγή» του) μια εμμονή, ο βολικός και επάρατος εχθρός, ο αγαπημένος πολιτικός στόχος, μέχρι και στην υπόθεση Novartis τον ενέπλεξαν για να τον βγάλουν από τη μέση.

     

    Ομως η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε άρθρο του κ. Βενιζέλου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και ο κ. Βενιζέλος το έγραψε.

     

    Μια εξήγηση για αυτήν την εκδοτική σύμπραξη, είναι ότι το θέμα – ο γάμος, που όπως γνωρίζουμε ενσωματώνει τα ανώτατα ιδεώδη της αγάπης, της πίστης, της αφοσίωσης, της θυσίας και της οικογένειας– είναι τέτοιο που μπορεί να απαλύνει ακόμα και την εχθροπάθεια που με τόσο τοξικότητα και σύστημα καλλιέργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ (και η «Αυγή» του), με αγαπημένο στόχο τον κ. Βενιζέλο. Amor vincit omnia, που θα έλεγαν και οι Λατίνοι.

     

    Αλλωστε ο κ. Βενιζέλος, παρέμεινε και στην κυριακάτικη έκδοση της «Αυγής» ένας κορυφαίος εκπρόσωπος του «μετώπου της λογικής», αρθρογραφώντας και επιχειρηματολογώντας με τη γνωστή του δεινότητα στον χειρισμό του λόγου, υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση:

     

    «Το βήμα που γίνεται τώρα με τον γάμο των ομοφύλων (που για λόγους νομικής ακριβολογίας πρέπει, θεωρώ, να ονομάζεται δικαίωμα σύναψης γάμου ανεξαρτήτως φύλου) είναι καίριο αλλά και απλό. Αίρεται οποιοσδήποτε περιορισμός φύλου ως προς τα πρόσωπα που συνάπτουν μια δικαιοπραξία. Αυτό συμβαίνει στο πεδίο της κρατικής έννομης τάξης. Δεν αφορά ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος, που ακολουθεί για τους πιστούς της τα δικά της δόγματα και τους δικούς της κανόνες στο πλαίσιο της απολύτως σεβαστής θρησκευτικής ελευθερίας, ούτε οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική κοινότητα ή οποιαδήποτε φιλοσοφική, ηθική ή αξιακή αντίληψη, οργανωμένη συλλογικά ή μη», έγραψε σε ένα χαρακτηριστικό σημείο του άρθρου του.

     

    Αλλά σε κάθε περίπτωση  η κίνησή του να αρθρογραφήσει στην «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, σε σελίδες που κάποτε –όχι και τόσο παλιά– τον περνούσαν γενεές δεκατέσερις, είναι μια κίνηση με μια πολιτική αυταξία. Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε έναν δίαυλο διαλόγου και επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω την έντυπη μορφή του για την οποία κάποτε ήταν persona non grata.

     

    Κάποιοι, ανάμεσα στα επιχειρήματα του κ. Βενιζέλου υπέρ του νομοθετήματος της κυβέρνησης και κατά των ιδεών για δημοψήφισμα – «τα θέματα αυτά δεν μπορούν να κριθούν εκλογικά και κατά πλειοψηφία γιατί αφορούν θεμελιώδη δικαιώματα -πολλών ή λίγων δεν έχει σημασία» έγραψε σε ένα σημείο– είχαν την επιθυμία να διαβάσουν μια απόπειρά του να στήσει ένα πολιτικό προγεφύρωμα σε έναν χώρο για τον οποίο μέχρι πρότινος ήταν ξένος και αντίπαλος. Με άλλα λόγια, μια ευκαιρία του κ. Βενιζέλου να αναγνωριστεί ως statesman από ένα πολιτικό φάσμα πιο ευρύ και από αυτό που κατέκτησε στην έως τώρα σημαντικότατη διαδρομή του. Με όποια αξία μπορεί να έχει η αναγνώριση σε μελλοντικές πολιτικές διεργασίες…

  • Κάποιο κόμμα έχει κάνει πρόταση στην Ελεονώρα Μελέτη για να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές

    Υποτίθεται ότι τα κόμματα είχαν μάθει από το πάθημα να γεμίζουν τα ψηφοδέλτιά τους με διασημότητες, ιδίως στις ευρωεκλογές που έψαχναν «κράχτες» μπας και τσιμπήσει ο ψηφοφόρος και τελικά τους βγήκαν διάφορα μπουμπούκια. Αλλά φαίνεται πως ακόμα ψάχνονται.

     

    Το αποκάλυψε η Ελεονώρα Μελέτη, τηλεπερσόνα η οποία διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο Mega (το «Mega Καλημέρα», που ανήκει στο υποείδος του infotainment) και το σκέφτεται, λέει, να κατεβεί υποψήφια για ευρωβουλευτής –υπό μία προϋπόθεση, όπως εξήγησε η ίδια στο Q&A της στο Instagram, απαντώντας σε ερωτήσεις των διαδικτυακών της ακολούθων.

     

    Η κυρία Μελέτη αποκάλυψε πως έχει δεχτεί προτάσεις δύο φορές, προκειμένου να ασχοληθεί με την πολιτική, μία στις δημοτικές εκλογές και μία στις ευρωεκλογές και όπως φαίνεται δεν αποκλείει τίποτα.

     

    «Η αλήθεια είναι ότι μου είχε γίνει προσέγγιση στο παρελθόν για Δημοτική Αρχή και φέτος επίσης, μια αναγνωριστική για Ευρωβουλή. Αν νιώσω ότι η πρόταση γίνεται γιατί πραγματικά κάποιος πιστεύει στο βιογραφικό μου (ακαδημαϊκό και βιωματικό) και στις ικανότητές μου και όχι στη δημοτικότητά μου ως τυράκι, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά», σημείωσε η κυρία Μελέτη.

     

    Η οποία, για να το σκέφτεται, ή λέει την αλήθεια και όντως της έχει γίνει πρόταση, ή θα ήθελε να της γίνει πρόταση και θέτει τον εαυτό της στη διάθεση των γεγονότων, που έλεγε και ο Ταλλεϋράνδος.




text
  • Επιτέλους, ήρθαν οι μέρες που θα θαυμάσουμε το γραμμωμένο σώμα του Στέφανου να κολυμπάει σε πολυσύχνατες παραλίες


    30 Μαΐου 2024, 22:30