• Ο Παπαδημούλης μάλλον διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Αντώναρου

    Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου –γνωστού από τα σουξέ στο Twitter «κρατείστε τρεις ημερομηνίες», «απλά φεν γιο έχει»– Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, δεν προκάλεσε μόνο τη χλεύη των αντιπάλων, αλλά προβληματισμό και στους κόλπους της λεγόμενης ανανεωτικής Αριστεράς, όπως τουλάχιστον αυτή εκφράζεται από τους «παλιούς» του κόμματος.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στο κομματικό –έχει και αυτό τη σημασία του– ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο»:

     

    Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στον κ. Αντώναρο, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε αρχικά «να ακούσει η ηγεσία του κόμματος τα μηνύματα της κοινωνίας για συγκεκριμένες παρουσίες ή απουσίες στα ψηφοδέλτια».

    Μάλιστα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς συμπληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

     

    «Τα ψηφοδέλτιά μας έχουν εγκριθεί. Αν ήμουν εγώ αυτός που αποφασίζει ίσως να ήταν κάπως διαφορετικά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι να δώσουμε τη μάχη όλες και όλοι μας για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ».

     

    Προσέθεσε ότι «σε όσους έχουν διαφωνία για κάποια πρόσωπα που νιώθουν ότι δεν τους εκπροσωπούν έχω να πω να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους, δηλαδή την ψήφο τους. Η, δε, ηγεσία του κόμματος να ακούσει τα μηνύματα της κοινωνίας για συγκεκριμένες παρουσίες ή απουσίες στα ψηφοδέλτια και να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος τελικά ανέφερε και τον κ. Αντώναρο.

     

    Ηταν στο σημείο που είπε το εξής: «Για όσους διαμαρτύρονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτιά μας, θα τους συμβούλευα να αφήσουν τις υποκρισίες, θυμίζοντας ότι συνεργάστηκαν με όλη τη ΝΔ επί της συγκυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου. Τώρα έσταξε, δηλαδή, η ουρά του γαϊδάρου, με τον Ευάγγελο Αντώναρο;», κατέληξε ο βετεράνος ευρωβουλευτής.

  • Γιατί απέσυρε την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ειρήνη Αγαθοπούλου;

    Οχι ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις και για άλλα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν με τη λίστα της εκλογικής περιφέρειας του Κιλκίς –με την απόσυρση της υποψηφιότητας της βουλευτού Ειρήνης Αγαθοπούλου.

     

    Η 38χρονη κυρία Αγαθοπούλου είχε ζητήσει να μην είναι συνυποψήφιός της ο τέως πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης, όμως το αίτημά της αγνοήθηκε από την Κουμουνδούρου. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Χαρά Ματσούκα, πρότεινε να μπει σε ψηφοφορία το θέμα στην ΚΕ και τελικά η παρουσία του κ. Τονικίδη εγκρίθηκε – αν και με 22 λευκά.

     

    Η κυρία Αγαθοπούλου μίλησε με αιχμηρά λόγια στην τοποθέτησή της στην ΚΕ, αλλά δεν εισακούστηκε και έτσι ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά της. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η βουλευτής, που είναι και τομεάρχης Ισότητας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την εισπήδηση του κ. Τονικίδη στην εκλογική της περιφέρεια, καθώς λέγεται ότι ο συγκεκριμένος υποστηρίζεται και από  έναν γνωστό ιδιοκτήτη βορειοελλαδίτικης ΠΑΕ (αν το πιάνετε το υπονοούμενο).

     

  • Ο Σεϊταρίδης πήρε μεταγραφή: Από στέλεχος του Μπακογιάννη στην Αθήνα, υποψήφιος με τη ΝΔ στα Ιωάννινα

    Και μια που πιάσαμε τις υποψηφιότητες, να πούμε ότι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, βετεράνος ποδοσφαιριστής –πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδος στο αξέχαστο Euro 2004– θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, στα Ιωάννινα απ’ όπου κατάγεται.

     

    Η υποψηφιότητά του, που δεν είχε αποκαλυφθεί την περασμένη Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, γνωστοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα, μετά και από συνάντησή του με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου –προφανώς για να υπάρξει και το σχετικό επικοινωνιακό spin.

     

    Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σεϊταρίδης είναι μεν μια διασημότητα –ένας αναγνωρίσιμος υποψήφιος δηλαδή– αλλά δεν είναι πρωτόβγαλτος στην πολιτική. Το 2019 ήταν υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη και όχι μόνο εξελέγη πανηγυρικά αλλά ανέλαβε και την αντιπροεδρία του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων) και μάλιστα του πιστώνεται ένα αξιόλογο έργο στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

     

     




text
  • Και να που ήρθε το «μετά το Πάσχα»


    7 Μαΐου 2024, 06:26