388
| In Time News / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκλογές: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ – Ανανεωμένα κατά 50% τα ψηφοδέλτια

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 19:56
|In Time News / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκλογές: Αυτοί είναι οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ – Ανανεωμένα κατά 50% τα ψηφοδέλτια

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 19:56

Τους νέους υποψήφιους βουλευτές της παρουσίασε την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία, της οποίας τα ψηφοδέλτια ανανεώθηκαν σε ποσοτό 50%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη βουλή στις εκλογές τις 21ης Μαΐου είναι πολίτες, καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027» σημείωσε η Πειραιώς.

Οι μισοί από τους υποψηφίους της, προσέθεσε, «είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή μέχρι σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των ελλήνων πολιτών».

Η ΝΔ γνωστοποίησε, επίσης, πως η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και πως ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Σημειωτέον ότι στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος (βλ. παρακάτω) δεν περιλαμβάνονται οι νυν βουλευτές, οι οποίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι, με την εξαίρεση, όπως ανέφερε η ΕΡΤ1, του Κώστα Τζαβάρα (υποψήφιος στη θέση του, στην Ηλεία, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος) και του Γιώργου Βαγιωνά (Χαλκιδική), οι οποίοι ζήτησαν, κατά πληροφορίες, να μείνουν εκτός, καθώς και όσων έχουν ήδη δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα (ο Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης της Α’ Πειραιώςκαι η Γεωργία Αθανασίου Μαρτίνου της Αν. Αττικής).

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα είναι, κατά τα φαινόμενα, εκ νέου υποψήφιος στις Σέρρες.

Το απόγευμα της Πέμπτης εκκρεμούσε η απόφαση και για τον παραιτηθέντα βουλευτή Θέμη Χειμάρα, καθώς αναμενόταν πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον ίδιο, έπειτα από τις σε βάρος του καταγγελίες για εταιρεία συμφερόντων του ιδίου που λάμβανε προμήθειες από το Δημόσιο.

  • Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους νέους υποψήφιους βουλευτές εδώ

Ανάμεσα στους υποψηφίους ξεχώρισαν, λόγω του συμβολισμού της παρουσίας τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η Μαρκέλλα Τσάπη (Χίος), η οποία αποτελεί την πρώτη υποψήφια από τα Ψαρά, η δικηγόρος Φαίδρα Τσαλαχούρη (Α΄Αθήνας), η οποία είναι ΑμΕΑ, η Δήμητρα Αράπογλου (Νότιος Τομέας Αθήνας), επίσης ΑμεΑ, η Αρτεμις Νικηφόρου (Ρέθυμνο), μία από τις νοσηλεύτριες που έσπευσε εθελοντικά από το Ρέθυμνο να βοηθήσει τις συναδέλφους της στη Θεσσαλονίκη τους πρώτους μήνες της Covid, η Αικατερίνη Καραμήτσου – Γιαννέλου (Εβρος), η πρώτη γυναίκα υποψήφια από τη Σαμοθράκη, η Ουρανία Καθηνώτη (Μαγνησίας), πρώτη υποψήφια από τη Σκόπελο, και η Σμαράγδα Σαρδελή (Κεφαλληνίας – Ιθάκης), πρώτη υποψήφια από την Ιθάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...