• Μετά τον Τζανακόπουλο, ο Καιρίδης προκάλεσε και την αποχώρηση του Αλεξιάδη από εκπομπή

  Ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, έχει ένα ταλέντο. Δηλαδή πολλά ταλέντα έχει άνθρωπος, ολόκληρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι, αλλά το πολιτικό του ταλέντο είναι ότι μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να κάνει έξαλλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό που να χάνουν την ψυχραιμία τους.

   

  Τελευταίο κατόρθωμα του κ. Καιρίδη ήταν να κάνει τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, βουλευτή Β’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αν. υπουργό Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι και τον πιο ευερέθιστο πολιτικό που θα μπορούσες να συναντήσεις, να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος από εκπομπή στο TV100.

   

  Οι δύο βουλευτές βρέθηκαν αντιμέτωποι στην εκπομπή «Enter». Κάποια στιγμή, όταν η συζήτηση πήγε στα επεισόδια στο ΑΠΘ και στην πολιτική κάλυψη που φαίνεται να παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές, τα πνεύματα οξύνθηκαν –ήταν η στιγμή που ο κ. Καιρίδης κατηγόρησε τον κ. Αλεξιάδη ότι «ζήλεψε τη δόξα των φασιστοειδών και των Χρυσαυγιτών» οι οποίοι έβαλαν εναντίον του, όπως είπε.

  Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεκαθάρισε, ότι αν δεν ανακαλέσει ο κ. Καιρίδης, θα αποχωρήσει από την εκπομπή.

   

  Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Βενιέρης, κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, κάτι που ο κ. Καιρίδης δεν έκανε, λέγοντας ότι πρόκειται για «πολιτικό σχολιασμό». Ετσι ο κ. Αλεξιάδης έκοψε τη σύνδεση.

  Η αποχώρηση του κ. Αλεξιάδη είναι η δεύτερη που «καταφέρνει» ο κ. Καιρίδης. Είχε προηγηθεί αυτή του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ένα πρωινό του Μαρτίου 2021 από συζήτηση στην ΕΡΤ1.

   

 • Ο Μεϊμαράκης προτείνει... δομικό ανασχηματισμό

  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του ακόμα και για τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση –μολονότι παρακολουθεί τα πράγματα από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

   

  Ετσι, ο κ. Μεϊμαράκης βρέθηκε να προτείνει αυτό που η «Καθημερινή» περιέγραψε ως έναν… «δομικό ανασχηματισμό».

   

  Εγραψε συγκεκριμένα, η στήλη «Θεωρείο»:

   

  «Μπορεί ο ανασχηματισμός να φαίνεται πως παραπέμπεται για αργότερα, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τη δική του πρόταση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ., θέλοντας να εξάρει τη συμβολή του Βαρβιτσιώτη στα ευρωπαϊκά πράγματα αλλά και την ανάγκη να αναβαθμιστεί το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, είπε ότι πρέπει να υπάρχει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και όχι αναπληρωτής. «Πρέπει να ζητήσουμε το Ευρωπαϊκών Υποθέσεων να γίνει υπουργείο. Στις περισσότερες χώρες είναι ο υπουργός. Εγώ, ως ευρωβουλευτής, σας λέω ότι δεν αισθάνομαι και πολύ καλά να έχουμε αναπλ. υπουργό. Τι θα πει αυτό; Πρέπει να γίνει υπουργός», είπε.

 • Ο Βαρουφάκης διαμαρτύρεται για το «σουπεράκι» του Mega

  Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαμαρτυρήθηκε για την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ή μάλλον στην πραγματικότητα διαμαρτυρήθηκε για το πώς έγραψαν το «σουπεράκι» στο Mega –η αγαπημένη κριτική περί ΜΜΕ δηλαδή.

   

  Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έκανε ένα print screen και σε ανάρτησή του στο Twitter κατέδειξε το παράδοξο: να γράφουν ότι είναι εκτός Βουλής αλλά ο πίνακας να γράφει 3,7%.

  Μόνο πουτο 3,7% είναι η «εκτίμηση ψήφου» και όχι «η πρόθεση ψήφου» που έβγαλε το ΜέΡΑ25 στο 2,9%. Δηλαδή εκτός Βουλής.
text
 • Η Νάντια Βαλαβάνη ήταν σε διαπραγμάτευση με τραπεζίτες στα πρόθυρα του Grexit και ανέτρεχε στον Μπρεχτ. Νάντια, μην κλαις, στο ντουλάπι είχες σακούλες με μετρητά


  29 Ιουνίου 2022, 20:16