• Τζανακόπουλος εν εξάλλω στην ΕΡΤ1 - «Κάντε ένα κρύο ντους» του είπε ο Καιρίδης

    Ηταν από αυτές τις συζητήσεις που φέρνουν ξανά τον κόσμο στις τηλεοράσεις –κατά το παλαιό δημοσιογραφικό κλισέ για τα όμορφα ματς που φέρνουν ξανά τον κόσμο στα γήπεδα: Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής Βορείου Τομέα της ΝΔ, εναντίον Δημήτρη Τζανακόπουλου, βουλευτή Α’ Αθηνών και γραμματεά της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Με τερέν την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ1.

     

    Οχι ότι περίμενε κανείς τηλεοπτικό υπερθέαμα από τον κ. Καιρίδη, συνήθως μετρημένο βουλευτή και καθηγητή πανεπιστημίου, όμως μειλίχιος ων φαίνεται ότι πάτησε κάποια κουμπιά του κ. Τζανακόπουλου. Που επειδή ως γνωστόν έχει κάνει και δύο χρόνια στο Αιγάλεω, είναι μπρουτάλ άνθρωπος και δεν μπορεί να συγκρατηθεί εύκολα. Ετσι, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πρωί πρωί ένα ρεσιτάλ τηλεοπτικού καβγά με διαδικτυακές φωνές, συνεχείς διακοπές, ύβρεις – και τελικά αποχώρηση.

     

    Ολα ξεκίνησαν όταν κάποια στιγμή ο κ. Καιρίδης δεν άντεξε άλλο και ζήτησε από τον κ. Τζανακόπουλο να τον αφήσει να ολοκληρώσει τη φράση του. «Ηρθατε πυραυλωμένος πρωί πρωί», σχολίασε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ.

     

    «Πυραυλωμένη είναι η αστυνομία σας», του απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για αθλιότητες, λέγοντας στον κ. Καιρίδη «αφήστε τις ειρωνείες».

     

    «Δεν συνηθίζω κ. Τζανακόπουλε να ειρωνεύομαι, αυτό που θέλω να πω το λέω ευθέως. Αυτό που κάνετε είναι μία αθλιότητα. Το να μην αφήνετε τον συνομιλητή σας να “σταυρώσει” μία κουβέντα», του απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης, με τον κ. Τζανακόπουλο να απαντά:

     

    «Αθλιότητα είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Θα μιλάτε με ευγένεια και με ευπρέπεια, εδώ υπάρχει Δημοκρατία. Δεν είστε Λουδοβίκος. Να μάθετε να σέβεστε τους συνομιλητές σας».

     

    «Τραμπούκους και τραμπουκισμούς δεν έχω συνηθίσει να ανέχομαι στη ζωή μου», ανταπάντησε ο κ. Καιρίδης με τον κ. Τζανακόπουλο να του ζητά να ανακαλέσει.

     

    Επειτα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στους δημοσιογραφους της εκπομπής «Από τις Εξι…» της ΕΡΤ1, τον Γιάννη Πιταρά και τον Δημήτρη Κοταρίδη, αποκαλώντας τους μεταξύ άλλων «μεγάφωνα» της κυβέρνησης και καταγγέλλοντας ότι τον ειρωνεύονται –με τους παρουσιαστές, έχοντας υψηλή αίσθηση του χιούμορ, να κρατούν την ψυχραιμία τους. Αλλά ο κ. Τζανακόπουλος δεν έμεινε σε αυτό.

     

    Οταν μετά από ώρα ενός μονολόγου του, πήρε ξανά τον λόγο ο κ. Καιρίδης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τον διέκοψε και πάλι φωνάζοντας.

     

    «Για όνομα του Θεού κ. Τζανακόπουλε, εκτίθεστε, για όνομα του Θεού. Δεν έχω πυροσβεστήρα να σβήσω τη φωτιά. Μαζευτείτε επιτέλους. Κάντε έαν κρύο ντους» του είπε ο κ. Καιρίδης, για να ακούσει τον κ. Τζανακόπουλο να τον αποκαλεί χυδαίο και «γελοίο πρόσωπο» και μετά να αποχωρεί.

     

    Για όσους έχουν όρεξη, υπάρχει και το οπτικοακουστικό υλικό. Απολαύστε υπεύθυνα.

     

     

     

     

  • Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποχωρεί από τη Διεθνή Αμνηστία - αλλά δεν επιστρέφει στην πολιτική

    Ηταν ένα διάστημα που το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη συζητείτο ως αυτό ενός πιθανού διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένα α) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινδυνεύει με νέες ήττες όταν στηθούν κάλπες και β) ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρείται «αμόλυντος» από τα χρόνια της εξουσίας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το έβλεπαν ως μια λύση.

     

    Η δε αποχώρηση του κ.  Σακελλαρίδη από τη θέση του επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας έδωσε νέα τροφή στα σενάρια.

     

    Ομως ο ίδιος, στην ανάρτησή του στα social media με την οποία επιβεβαίωσε το τέλος του κύκλου του στη Διεθνή Αμνηστία, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στην πολιτική.

     

    «Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Αμνηστία δεν σημαίνει επιστροφή στην πολιτική. Διαβάζω και εγώ διάφορα εργαλειακά σενάρια κατά καιρούς που δεν έχουν καμία υπόσταση. Η ζωή συνεχίζεται», ανέφερε σχετικά.

     

    Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τρεισήμισι χρόνων εργασίας στη Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα. Θα μπορούσα…

    Δημοσιεύτηκε από Gabriel Sakellaridis στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

  • Ενα εκλογικό θρίλερ για τη ΝΔ στην Κόρινθο

    Εκλογικά θρίλερ δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη έχει καταγράψει αλλαγή μίας βουλευτικής έδρας –την έχασε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και την πήρε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής– και ταλαιπωρείται από τη διαμάχη για μια δεύτερη –αυτή στην Ημαθία ανάμεσα στην βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου και τον διεκδικητή Αγγελο Τόλκα που την τρέχει στο εκλογοδικείο (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ). Εχει και η Νέα Δημοκρατία.

     

    Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Κορινθία ανάμεσα στην Ελένη Σούκουλη και τον Κωνσταντίνο Κόλλια που έχει κάνει ένσταση καθώς έχασε την τρίτη έδρα της ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια για 87 σταυρούς (8.583 – 8.496).

     

    Το θέμα το ανέδειξε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στην «Καθημερινή», λέγοντας μάλιστα ότι η διαφορά είναι 85 ψήφοι και ότι το ζήτημα είναι και εσωκομματικό.

     

    «Για την ιστορία, η Σούκουλη είναι πιο κοντά στο περιβάλλον Μητσοτάκη από τον Κόλλια που έχει κινηθεί στην πολιτική του διαδρομή μεταξύ σαμαρικού και καραμανλικού στρατοπέδου», ανέφερε η στήλη «Θεωρείο».




text
  • Show Βελόπουλου, γράφει το κοντέρ ψηφαλάκια


    28 Μαρτίου 2024, 19:33