286
Χιλιάδες λαού στους δρόμους του Αχβάζ για την υποδοχή της σορού του Κασέμ Σουλεϊμανί | Hossein Mersadi/Fars news agency/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Τρομοκράτης με κοστούμι ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 12:42
Χιλιάδες λαού στους δρόμους του Αχβάζ για την υποδοχή της σορού του Κασέμ Σουλεϊμανί
|Hossein Mersadi/Fars news agency/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Ιράν: Τρομοκράτης με κοστούμι ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2020, 12:42

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε την Κυριακή τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις απειλές του τελευταίου να πλήξει 52 στόχους του Ιράν, «πολύ υψηλού επιπέδου» και «σημαντικούς για τον ιρανικό πολιτισμό», ότι «η στόχευση πολιτιστικών τόπων συνιστά έγκλημα πολέμου».

«Εχοντας παραβιάσει κατάφωρα το (διεθνές) Δίκαιο» με τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ την Παρασκευή, ο Τραμπ «συνεχίζει να απειλεί με νέες παραβιάσεις (…) των δεσμευτικών κανόνων του διεθνούς Δικαίου», γράφει ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Παράλληλα, ο αρχηγός του ιρανικού στρατού αντέδρασε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν το «θάρρος» να χτυπήσουν το Ιράν.

«Λένε αυτά τα πράγματα για να εκτρέψουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης από την απάνθρωπη και αδικαιολόγητη πράξη τους», δήλωσε ο υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί, αρχηγός του ιρανικού στρατού, τον οποίο επικαλείται το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna. «Αμφιβάλλω αν έχουν το θάρρος».

Ο υπουργός Πληροφοριών και Τηλεπικοινωνιών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί-Τζαχρομί δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «τρομοκράτης με κοστούμι», σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οπως το Ισλαμικό Κράτος, όπως ο Χίτλερ, όλοι μισούν τους πολιτισμούς. Ο Τραμπ είναι τρομοκράτης που φορά κοστούμι. Θα μάθει την ιστορία πολύ σύντομα ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να νικήσει το “Μεγάλο Ιρανικό Εθνος και Πολιτισμό”, έγραψε ο Τζαχρομί.

Πλήθος κόσμου στην τελετή μνήμης για τον του Σουλεϊμανί

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την Κυριακή την ιρανική πόλη Αβάζ, όπου έφτασε νωρίς το πρωί η σορός του Σουλεϊμανί.

Η σορός του Σουλεϊμανί μεταφέρθηκε αεροπορικώς τα ξημερώματα στον νοτιοδυτικό Ιράν, όπου ξεκίνησαν οι τελετές μνήμης για τον ιρανό υποστράτηγο. Οι τελετές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις του Ιράν, όπου έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Σύμφωνα με το BBC, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους θρηνούσαν κλαίγοντας και χτυπώντας το στήθος τους, ενώ δεν έλειπαν μηνύματα όπως το «Θάνατος στην Αμερική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...