295
Προσωπικό με προστατευτικές στολές, στο αεροδρόμιο Najaf του Ιράκ, ελέγχει τη θερμοκρασία επιβατών που καταφθάνουν από το Ιράν | REUTERS

Ιράν: Πέθανε από κορονοϊό υψηλόβαθμος σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 13:14
Προσωπικό με προστατευτικές στολές, στο αεροδρόμιο Najaf του Ιράκ, ελέγχει τη θερμοκρασία επιβατών που καταφθάνουν από το Ιράν
|REUTERS

Ιράν: Πέθανε από κορονοϊό υψηλόβαθμος σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 13:14

Σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, που είχε πάρει μέρος στη σύλληψη ομήρων στην αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης το 1979, πέθανε την Πέμπτη από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο Χοσεΐν Σεϊχολεσλάμ, «ένας βετεράνος της διπλωματίας και επαναστάτης», πέθανε σε ηλικία 67 ετών.

Ο Σεϊχολεσλάμ είχε διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών μεταξύ του 1981 και του 1997 και πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία από το 1998 ως το 2003, προτού πάρει τη θέση συμβούλου του ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Οι δύο δορυφορικές φωτογραφίες του αεροδρομίου της Τεχεράνης δείχνουν τη διαφορά στην κίνηση πριν (πάνω) και μετά (κάτω) το ξέσπασμα του κορονοϊού – 2020 Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Αυτός ήταν εξάλλου ένας από τους φοιτητές που εμπλέκονταν στην ομηρία αμερικανών διπλωματών το 1979 στην Τεχεράνη, η οποία οδήγησε την επόμενη χρονιά στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσινγκτον.

Οι νεκροί στο Ιράν φτάνουν τους 124 και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 4.747.

Πριν από τον θάνατο του Σεϊχολεσλάμ, η επιδημία της νόσου Covid-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο άλλων έξι πολιτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο Ιράν, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Μοχαμάντ Αλί Ραμεζανί της επαρχίας Γκιλάν, μιας από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, ένας βουλευτής της Τεχεράνης, ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, βρίσκεται σε κώμα αφότου νόσησε από τον κορονοϊό.

Στο μεταξύ, το Ιράν ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων για ένα μήνα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ο οποίος πλήττει τις υπόλοιπες 30 επαρχίες της χώρας.

Οι δύο δορυφορικές φωτογραφίες από το τέμενος Χαζράτ Μαζουμέχ, στο Κομ του Ιράν, δείχνουν τη διαφορά στην κίνηση πριν (πάνω) και μετά (κάτω) το ξέσπασμα του κορονοϊού -2020 Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...