360
Τα μαύρα μπλουζάκια με την ημερομηνία της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι είναι έτοιμα για τον εφετινό Μαραθώνιο, που θα είναι αλλιώτικος από τους άλλους | Facebook

Με μαύρα μπλουζάκια οι πυρόπληκτοι στον Κλασικό Μαραθώνιο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 14:27
Τα μαύρα μπλουζάκια με την ημερομηνία της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι είναι έτοιμα για τον εφετινό Μαραθώνιο, που θα είναι αλλιώτικος από τους άλλους
|Facebook

Με μαύρα μπλουζάκια οι πυρόπληκτοι στον Κλασικό Μαραθώνιο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 14:27

Μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που κόστισε τη ζωή σε 99 συνανθρώπους μας, οι πυρόπληκτοι εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους και μοχλούς πίεσης της Πολιτείας, καθώς υπάρχει μία άνευ λόγου στασιμότητα στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν.

Ετοιμοι λοιπόν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα την ημέρα διεξαγωγής του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας, είναι οι πυρόπληκτοι της Ανατολικής Αττικής, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Οπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες με τις πινακίδες της «κλασικής διαδρομής Μαραθώνιου δρόμου» που πλέον βρίσκονται με φόντο ένα γκρίζο και ζοφερό τοπίο, ο εφετινός Μαραθώνιος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, θα είναι αλλιώτικος απ’ όλους τους άλλους.

Ο δρόμος για τον εφετινό Μαραθώνιο θα περνάει μέσα από τα καμένα (Facebook)

Σκοπός των πυρόπληκτων που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, είναι να μην ξεχάσει κανείς από την Πολιτεία την κατάστασή τους, αλλά και να ενημερώσουν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για την επόμενη ημέρα μετά τον εφιάλτη που έζησαν και για τα όσα βιώνουν μέχρι σήμερα.

Θέλουν επίσης να τονίσουν ότι οι ίδιοι δεσμεύονται, ακόμη κι αν το κράτος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα δραστικό και άξιο λόγου, να ξαναφέρουν τη ζωή στην περιοχή τους, να την αποκαταστήσουν πλήρως.

Φορώντας μαύρα μπλουζάκια με γραμμένα πάνω τους την ημερομηνία «23-7-2018» της εθνικής μας τραγωδίας, τη λέξη «ΜΑΤΙ» και το σχήμα μίας φλόγας να συμβολίζει όσα πήρε μαζί της η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, οι κάτοικοι της περιοχής, φιλοδοξούν ότι μόνο και μόνο η παρουσία τους εκεί, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Οι διερχόμενοι δρομείς, αλλά και όσοι θα έρθουν στην περιοχή για να τους χειροκροτήσουν, θα δουν από πολύ κοντά την εικόνα των απανθρακωμένων δέντρων, των καμένων σπιτιών και την όλη τραγική ατμόσφαιρα, που δεν θυμίζει σε τίποτα το φιλόξενο τοπίο που είχε φιλοξενήσει τον συγκεκριμένο αγώνα σε παλιότερες χρονιές.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ανταλλαγή απόψεων, μέσω Facebook κυρίως, για τη μορφή κινητοποίησης που θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου 2018. Οι περισσότεροι πυρόπληκτοι συμφωνούν ότι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε τουλάχιστον δύο σημεία φορώντας τα μαύρα μπλουζάκια, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι 99 άνθρωποι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...