199
Καύση νεκρών, θυμάτων του κορονοϊού, στην πόλη Μπανγκαλόρ | REUTERS/Samuel Rajkumar

Ινδία: Νέο παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ στους ημερήσιους θανάτους από Covid

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 16:19
Καύση νεκρών, θυμάτων του κορονοϊού, στην πόλη Μπανγκαλόρ
|REUTERS/Samuel Rajkumar

Ινδία: Νέο παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ στους ημερήσιους θανάτους από Covid

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 16:19

Η Ινδία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέγραψε 4.529 θανάτους από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών που έχει ανακοινώσει οποιαδήποτε χώρα από την έναρξη της πανδημίας, όπως γράφει η Washington Post, επικαλούμενη τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 20 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, όταν έχασαν τη ζωή τους σε μία ημέρα 4.400 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα της Washington Post.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στο γιγάντιο κράτος της Ασίας έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 283.248 νεκρούς, επί συνόλου 25.469.330 μολύνσεων.

Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στον κόσμο, έπειτα από αυτούς που έχουν καταγράψει οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Σε αριθμό κρουσμάτων η Ινδία είναι δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, που έχουν ανακοινώσει 33.774.945 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας της Ινδίας υποδεικνύουν ότι οι μολύνσεις μειώνονται σταθερά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αρκετοί ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι μάλλον αναξιόπιστα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ σε περιοχές της επαρχίας, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό.

Η Ινδία πλήττεται από την πανδημία τους τελευταίους μήνες πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...