489
Χουάν Κάρλος, Σοφία και Φελίπε: η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας σε κρίση | ΑΠΕ - ΕΡΑ

Η ζωή μετά την (αυτο)εξορία: Η Σοφία στη Μαγιόρκα, ο Χουάν Κάρλος στο Αμπου Ντάμπι

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2020, 11:46
Χουάν Κάρλος, Σοφία και Φελίπε: η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας σε κρίση
|ΑΠΕ - ΕΡΑ

Η ζωή μετά την (αυτο)εξορία: Η Σοφία στη Μαγιόρκα, ο Χουάν Κάρλος στο Αμπου Ντάμπι

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2020, 11:46

Η επίτιμη βασίλισσα Σόφια της Ισπανίας είχε από καιρό ξεγράψει τον Χουάν Κάρλος -ειδικά μετά τις προ ετών αποκαλύψεις για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες.

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις με τα οικονομικά σκάνδαλα και τις έρευνες που επικρέμανται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του τέως μονάρχη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κάπως έτσι, η Σοφία δεν θα ακολουθήσει τον σύζυγό της στην αυτοεξορία του αλλά θα παραμείνει στο παλάτι Θαρθουέλα και θα συνεχίσει τις θεσμικές της δραστηριότητές της.

Η ελληνικής καταγωγής τέως βασίλισσα Σοφία δε, δεν… χαλιέται και πολύ με όλες αυτές τις εξελίξεις περί (αυτο)εξορίας του Χουάν Κάρλος.

Αντ’ αυτού, βρίσκεται για διακοπές στο Μέριβεντ Πάλας στη Μαγιόρκα, όπου έφτασε πριν από λίγες μέρες με την μεγαλύτερη κόρη της, την Ινφάντα Έλενα, και την αδερφή της, την πριγκίπισσα Ειρήνη.

Από την άλλη, ο Χουάν Κάρλος, που έλαβε την απόφαση να αυτοεξοριστεί εν μέσω έρευνας εναντίον του για δωροληψία και διαφθορά, εικάζεται ότι βρίσκεται στα Εμιράτα.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος μετέβη προ ημερών με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι, γράφουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Από την περασμένη Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η εφημερίδα ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο του Αμπού Ντάμπι Emirates Palace Hotel.

Η ABC έγραψε ότι ο Χουάν Κάρλος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι «Αλ Μπατίν» και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του, όσο και τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται, σύμφωνα με την El Pais.

Ο Χουάν Κάρλος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.

Η βασίλισσα Σοφία, από την άλλη, δεν έχει καμία εμπλοκή στις δραστηριότητες του συζύγου της. Χουάν Κάρλος και Σοφία έχουν εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί.

Σπάνια συναντώνται εκτός από ειδικές περιστάσεις, όπως ο γάμος του Ράφαελ Ναδάλ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και η κηδεία της μεγαλύτερης αδερφής του αυτοεξόριστου τέως βασιλιά, της Ινφάντα Πιλάρ των Βουρβόνων.

Ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία παρέμειναν ωστόσο στο Παλάτι Θαρθουέλα ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας μετά την παραίτηση του πρώτου τον Ιούνιο του 2014.

Η απόφασή του να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή πέρυσι δεν επηρέασε την επίσημη ατζέντα της.

Πηγές κοντά στο παλάτι ανέφεραν στην εφημερίδα El Pais πως η επίτιμη βασίλισσα επιθυμεί να παραμείνει ενεργή και να συνεχίσει να ασχολείται με τις θεσμικές της δραστηριότητες καθώς και με το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...