334
Η Ανα ΝτεΑρμας ήταν συγκλονιστική ως Μέριλιν στο «Blonde», αλλά η ταινία είναι φαβορί για Χρυσό Βατόμουρο | Reuters

Η βιογραφία της Μέριλιν υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 19:27
Η Ανα ΝτεΑρμας ήταν συγκλονιστική ως Μέριλιν στο «Blonde», αλλά η ταινία είναι φαβορί για Χρυσό Βατόμουρο
|Reuters

Η βιογραφία της Μέριλιν υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2023, 19:27

Εδώ και δεκαετίες, τα ανεπίσημα κινηματογραφικά Χρυσά Βατόμουρα (Razzies), που απονέμονται κάθε χρόνο την παραμονή των βραβείων Οσκαρ, προσφέρουν γέλιο και μπόλικο τρολάρισμα. Οι υποψηφιότητες «τιμούν» τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Και δεν είναι λίγες οι φορές που μια ταινία έχει υποψηφιότητα τόσο για Razzies, όσο και για Οσκαρ.

Η αμφιλεγόμενη και άκρως πολωτική ταινία «Blonde», του Αντριου Ντόμινικ, που πραγματεύεται τη βιογραφία της Μέριλιν μέσα από περιστατικά περισσότερο μυθοπλαστικά παρά καταγεγραμμένα, κατάφερε να ξεχωρίσει στις υποψηφιότητες των Χρυσών Βατόμουρων. Η ταινία κέρδισε οκτώ υποψηφιότητες, ακολουθούμενη από το «Good Mourning», του ράπερ Machine Gun Kelly, με επτά.

Η ταινία, που δίχασε τους κριτικούς και εξαγρίωσε τις φεμινίστριες, έχει φανατικούς αρνητές, παρότι όλοι συμφωνούν ότι η πρωταγωνίστρια Ανα ΝτεΑρμας έχει δώσει ερμηνεία ζωής ως Μέριλιν. Η αιτιολογία που συνοδεύει την υποψηφιότητα της ταινίας στα φετινά Βατόμουρα είναι ότι πρόκειται για εκείνη που «μίσησαν» οι θεατές «περισσότερο και από τους κριτικούς».

Παρότι μια άλλη βιογραφική ταινία, το «Elvis», για τον βασιλιά του ροκ-εν-ρολ, έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς και είχε αρκετές υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, στα μέσα του μήνα, ο πολυβραβευμένος Τομ Χανκς είναι υποψήφιος για Χρυσό Βατόμουρο, για τον ρόλο του συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, του ατζέντη και οικονομικού συμβούλου του Πρίσλεϊ. Η ερμηνεία του Χανκς είναι υποψήφια στην κατηγορία των χειρότερων Β’ ρόλων της χρονιάς, ενώ «το παραμορφωμένο σαν λάτεξ πρόσωπό του και η γελοία προφορά του» τον φέρνουν υποψήφιο και στην κατηγορία των χειρότερων ζευγαριών.

Πολλοί αναγνωρισμένοι και διεθνούς φήμης ηθοποιοί έχουν διαχρονικά κερδίσει Χρυσά Βατόμουρα, συχνά για ταινίες που συνιστούσαν ατυχείς επιλογές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Λόρενς Ολίβιε, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Μπεν Αφλεκ, η Χάλι Μπέρι, η Σάντρα Μπούλοκ, ο Μάρλον Μπράντο και ο Αλ Πατσίνο. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, είχαν το θάρρος –αν όχι το χιούμορ– να παραλάβουν το βραβείο τους αυτοπροσώπως.

Ο Χανκς έχει και άλλη μία υποψηφιότητα στην κατηγορία των ερμηνειών, για τον «Πινόκιο», ταινία που ξεχωρίζει, με συνολικά έξι υποψηφιότητες.  Το θρίλερ «Morbius», όπου δύο αδέλφια μετατρέπονται σε βρικόλακες, έχει τέσσερις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων για χειρότερη ταινία και χειρότερο σενάριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...