588
Ο Χόντι Τσάιλντρες χαμογελάει δίπλα στην κόρη του, Τάνια Νιξ | facebook

Η συγκινητική ιστορία του αγρότη που πλήρωνε κρυφά τα φάρμακα των συμπολιτών του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 19:29
Ο Χόντι Τσάιλντρες χαμογελάει δίπλα στην κόρη του, Τάνια Νιξ
|facebook

Η συγκινητική ιστορία του αγρότη που πλήρωνε κρυφά τα φάρμακα των συμπολιτών του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2023, 19:29

Ο Χόντι Τσάιλντρες ήταν ένας αγρότης που έζησε όλη του τη ζωή σε μία μικρή πόλη της Αλαμπάμα, την Γκέραλνταϊν. Ηταν ένας άνθρωπος ταπεινός που συνήθιζε να μοιράζεται τα λαχανικά που καλλιεργούσε στον κήπο του με τους γείτονές του.

Για χρόνια όμως είχε καταφέρει να κρύψει ένα μεγάλο μυστικό από τους φίλους και την οικογένειά του. Ο Γκέραλνταϊν πέθανε την Πρωτοχρονιά στα 80 του χρόνια και τότε το καλά κρυμμένο μυστικό του μαθεύτηκε και το όνομά του απασχόλησε δεκάδες διεθνή Μέσα.

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου 10 χρόνια στην μικρή αμερικανική πόλη, έγραψε το BBC.

Μια ημέρα, ο Τσάιλντρες μπήκε στο φαρμακείο της Μπρουκ Γουόκερ στην Αλαμπάμα και την ρώτησε εάν υπάρχουν οικογένειες στην πόλη που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

«Του είπα “ναι, δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά”» θυμήθηκε η φαρμακοποιός. «Και μου έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων, διπλωμένο». Της είπε να το χρησιμοποιήσει για όποιον δεν μπορούσε να πληρώσει τις συνταγές των φαρμάκων του.

Ο Τσάιλντρες της είπε: «Μην πεις σε κανέναν από πού προήλθαν τα χρήματα – αν ρωτήσουν, απλά πες τους ότι είναι ευλογία από τον Κύριο».

Τον επόμενο μήνα, ο Τσάιλντρες πέρασε ξανά το κατώφλι του φαρμακείου και έδωσε ξανά στην Γουόκερ ένα διπλωμένο χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Αυτό γινόταν κάθε μήνα για χρόνια, μέχρι που ο άνδρας δεν μπορούσε πια να πάει στο φαρμακείο λόγω της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας από την οποία έπασχε. Με τα χρήματά του, μπορούσε να βοηθήσει κάθε μήνα δύο άτομα που δεν είχαν ασφάλιση ή των οποίων τα επιδόματα δεν κάλυπταν τα φάρμακα.

Όταν ο Τσάιλντρες πέθανε, η φαρμακοποιός αποφάσισε να ενημερώσει την οικογένειά του για τις μυστικές δωρεές του ταπεινού «ήρωα». Ο 80χρονος είχε εκμυστηρευτεί το μυστικό του μόνο στην κόρη του, Τάνια, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Η ίδια δήλωσε ότι ο πατέρας της ζούσε μόνο από την σύνταξή του. «Δεν ξόδευε πολλά χρήματα στη ζωή του, αλλά πάντα έδινε ό,τι μπορούσε», ανέφερε η Τάνια, η οποία ήταν η μοναδική από την οικογένεια που γνώριζε την πράξη του πατέρα της.

«Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς τον ενέπνευσε να αρχίσει να δίνει χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων στο φαρμακείο, αλλά ξέρω ότι όταν η μητέρα μου ήταν άρρωστη, τα φάρμακά της ήταν ακριβά», δήλωσε η Τάνια, «Οπότε ίσως αυτό να είχε κάποια σχέση με την απόφασή του».

Στην κηδεία του Χόντι Τσάιλντρες, οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν την πράξη του. «Άκουσα από ανθρώπους που είπαν ότι περνούσαν δύσκολες στιγμές και ότι οι συνταγές τους είχαν πληρωθεί όταν πήγαν να τις παραλάβουν», είπε η Τάνια. «Μου έγραψε και μου είπε ότι δεν ήξερε ποιος την είχε βοηθήσει μέχρι που πέθανε ο πατέρας μου», πρόσθεσε. «Είπε ότι την ανακούφισε ως μητέρα και δεν μπορούσε να ευχαριστήσει αρκετά τον πατέρα μου».

Η φαρμακοποιός έχει ακούσει και αυτή πολλές παρόμοιες ιστορίες. Όπως αυτήν μιας ανύπαντρης μητέρας και της κόρης της που χρειάζονταν και οι δύο ένα φάρμακο που δεν κάλυπτε η ασφάλειά τους. Όταν η Γουόκερ πλήρωσε το φάρμακο από τα χρήματα του Τσάιλντρες και τους έδωσε τη συνταγή με την απόδειξη, η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Η Γουόκερ είπε ότι αισθάνεται τιμή που ο Τσάιλντρες της εμπιστεύτηκε τα χρήματά του για να κάνει καλό. «Η καλοσύνη του με παρακίνησε να γίνω πιο συμπονετικός άνθρωπος, είπε. «Ήταν απλά ένας καλός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει στην κοινότητά του και σίγουρα το έκανε. Δημιούργησε μια κληρονομιά καλοσύνης».

Τώρα, οι κάτοικοι της πόλης στην Αλαμπάμα πηγαίνουν στο φαρμακείο, προσφέροντας τις δικές τους δωρεές, συνεχίζοντας την προσφορά του Τσάιλντρες. «Οι άνθρωποι όντως νοιάζονται, υπάρχει ελπίδα εκεί έξω» είπε η Τάνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...