572
Με ανακοίνωσή του ο καθηγητής απαντά στις κατηγορίες προς το πρόσωπό του | INTIMEnews

Η πρώτη αντίδραση του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ: «Αήθης επινόηση του αντιδίκου μου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 16:50
Με ανακοίνωσή του ο καθηγητής απαντά στις κατηγορίες προς το πρόσωπό του
|INTIMEnews

Η πρώτη αντίδραση του καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ: «Αήθης επινόηση του αντιδίκου μου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 16:50

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους μέσα στο αμφιθέατρο εν ώρα μαθήματος, απαντά για τις κατηγορίες για εκβίαση και τοκογλυφία τις οποίες αντιμετωπίζει κατόπιν μήνυσης συναδέλφου του, καθώς και για εκείνη της ασέλγειας κατά ανηλίκου, αποδίδοντας την όλη εμπλοκή του σε «ψευδέστατη και αήθη επινόηση» του αντιδίκου του.

Στη ίδια ανακοίνωση ο καθηγητής απαντά και σε όσα υποστήριξε για την αντιδικία, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο συνήγορος του μηνυτή, Aγης Τάτσης.

«Εδώ έχουμε το εκπληκτικό, ένας δημόσιος λειτουργός και δη καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος κατηγορείται για κακουργήματα –δεν μιλάω για την τοκογλυφία για την οποία δικάζεται την Παρασκευή και αυτό κρατήστε το σε σχέση με το timing των επεισοδίων–, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για τα αδικήματα της εκβίασης και πληροφορούμαι ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα παιδεραστίας και ασέλγειας σε ανήλικους. Και το ερώτημα είναι: Εάν εσείς, ένας από τους συνεργάτες σας, καταγγελλόταν για τέτοια αδικήματα, δεν θα είχε παυθεί;» παρατήρησε με νόημα ο κ. Τάτσης για να συμπληρώσει:

«Πώς είναι δυνατόν κάποιος, που του έχουν ασκηθεί τέτοιες ποινικές διώξεις, να βρίσκεται στη θέση του; Οταν, μάλιστα, με βάση τα όσα κατέθεσαν άλλοι καθηγητές, είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας, σε ασφαλή χρόνο, από τον Φλεβάρη – Μάρτη του προηγούμενου έτους. Και αντί να τον παύσουν, τον είχαν τοποθετήσει και σε κρατικές θέσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση του καθηγητή του ΟΠΑ έχει ως εξής:

Αθήνα, 13.1.2022

Επειδή τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή εγκληματική επίθεση εις βάρος μου η οποία εκδηλώθηκε σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο την ώρα της διδασκαλίας, άρχισαν να διαδίδονται για το πρόσωπό μου κάθε λογής φήμες και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Υπήρξα στόχος προκλητικής εγκληματικής επίθεσης. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές με τις οποίες και συνεργάζομαι.

Πράγματι έχω διαφορές οικονομικού περιεχομένου με Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μου οφείλει από παλαιότερη μεταξύ μας συνεργασία σημαντικό ποσό.

Ο ίδιος έχει τεθεί από το Πανεπιστήμιο σε αναστολή στο πλαίσιο ποινικών και πειθαρχικών ερευνών. Εις βάρος του ιδίου προσώπου εκκρεμούν καταγγελίες τουλάχιστον 25 πρώην επενδυτών του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές ο αντίδικος έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη.

Στο πλαίσιο αυτό ο αντίδικός μου, σε αντιπερισπασμό, έχει υποβάλει κατ’ εμού, όπως και κατά πολλών επενδυτών τους οποίους εξαπάτησε, μήνυση για εκβίαση και τοκογλυφία. Για το σκέλος της εκβιάσεως έχω απολογηθεί ενώπιον Τακτικής Ανακρίτριας και έχω αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας. Το σκέλος της τοκογλυφίας έχει χωρισθεί και εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης.

Ο αντίδικός μου, απολογούμενος για πειθαρχικά παραπτώματα ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επινόησε και ισχυρίσθηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε έτη μετά το δήθεν «περιστατικό», ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Για την υπόθεση αυτή διετάχθη προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν έχει περατωθεί ακόμη.

Επισημαίνω ότι ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως. Επίσης δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό μέσο από το οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν έστω και ενδείξεις τελέσεως της πράξεως αυτής. Πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου μου.

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω την πλευρά του αντιδίκου μου και να ξεκινήσω τηλεδίκες μαζί του. Είμαι της γνώμης ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται από τα Δικαστήρια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...