480
Από τη συγκέντρωση της Πέμπτης στο ΟΠΑ | INTIMEnews

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ – Επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ έξω από το Ιδρυμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 13:31
Από τη συγκέντρωση της Πέμπτης στο ΟΠΑ
|INTIMEnews

Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ – Επίθεση σε συνεργείο της ΕΡΤ έξω από το Ιδρυμα

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 13:31

Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση της Τετάρτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Εξω από το ΟΠΑ υπήρξε και σήμερα ένταση, με νεαρούς να εκτοξεύουν μπουκάλια σε άνδρες των ΟΠΚΕ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ επίθεση δέχθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ που κάλυπτε εκείνη την ώρα την κινητοποίηση των φοιτητών για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη στιγμή που το συνεργείο έπαιρνε δηλώσεις από φοιτητές, τρία με τέσσερα άτομα εκσφενδόνισαν εναντίον τους καφέδες και μπουκάλια και τους προπηλάκισαν.

Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν να αρπάξουν το μικρόφωνο χωρίς να τα καταφέρουν, με τον εικονολήπτη του συνεργείου να τρέχει να ξεφύγει, προκειμένου να μην του πάρουν την κάμερα.

Οικονόμου: Καμία έκπτωση στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα ΑΕΙ

Η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους και την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών στα Πανεπιστήμια είναι αδιαπραγμάτευτη, υπογράμμισε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σχετική αναφορά του κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος στην κατεύθυνση αυτή», ξεκαθάρισε, για να επισημάνει παράλληλα ότι «χρειάζεται και η συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών με την Πολιτεία και στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε, «προσδοκούμε ότι τα θετικά παραδείγματα που παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών θα συνεχιστούν».

«Τα Πανεπιστήμιά μας πρέπει και θα κάνουν το άλμα προόδου που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία, που επιβάλλει ο τρόπος, το ύφος και το επίπεδο της εκπαίδευσης που πρέπει να δίνουμε στη νέα γενιά. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης και τις ιδεοληψίες συγκεκριμένων μειοψηφιών. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν αλλάξει παράδειγμα εδώ και καιρό. Η χώρα συνολικά αλλάζει και την πορεία αυτή, και στην ανώτατη εκπαίδευση, δεν μπορεί να την παρεμποδίζει κανείς.

»Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα ξεκινά στην Κομοτηνή η τετράμηνη εκπαίδευση 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί για να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Η πρόσληψή τους έγινε μέσω του ΑΣΕΠ και η εκπαίδευσή τους είναι μια πολύ κρίσιμη διαδικασία, αφού εκτός από τις κατάλληλες επιχειρησιακές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν, απαιτείται και πλήρης ενσυναίσθηση του χώρου μέσα στον οποίο θα λειτουργήσουν», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Οπως είπε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πολύ ειδικής εκπαίδευσης, θα ενταχθούν στα Πανεπιστήμια και είναι η πρώτη φορά –τόνισε– που υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια. «Και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ολοκλήρωσή του, χωρίς εκπτώσεις, καθυστερήσεις και παραχωρήσεις», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...