451
Η διεθνής τάση που ενσωματώνει τις τραπεζικές υπηρεσίες στις business εφαρμογές των επιχειρήσεων έφτασε και στην Ελλάδα | Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα φέρνει το embedded banking πιο κοντά στις επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:10
Η διεθνής τάση που ενσωματώνει τις τραπεζικές υπηρεσίες στις business εφαρμογές των επιχειρήσεων έφτασε και στην Ελλάδα
|Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα φέρνει το embedded banking πιο κοντά στις επιχειρήσεις

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 14:10

Η καθημερινή συναλλακτική πραγματικότητα για κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Χαρακτηρίζεται από έντονους ρυθμούς που απαιτούν ταχύτητα και ευκολία. Οι ανάγκες καθορίζουν με τη σειρά τους και τα κριτήρια επιλογής των εργαλείων που μπορούν να λύσουν τα χέρια του επιχειρηματία ή του επαγγελματία.

Στο πεδίο, λοιπόν, των ψηφιακών προϊόντων για τις επιχειρήσεις, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στα προϊόντα της, όπως συστήματα πληρωμών και πολλές ακόμη υπηρεσίες, μέσα από τις εξελιγμένες εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net, του μεγαλύτερου ομίλου πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα.

Η στρατηγική συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας και της Epsilon Net αποτελεί το πρώτο βήμα που έχει στόχο να φέρει το embedded banking πιο κοντά στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενσωματώνοντας τις τραπεζικές υπηρεσίες στις business εφαρμογές τους. Η νέα αυτή τάση αλλάζει ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Οι νέες αυτές δυνατότητες πρόκειται να είναι αμφίδρομες. Υπηρεσίες της Τράπεζας, από καθημερινές συναλλαγές πληρωμών ως τη λήψη πιο σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων, γίνονται πλέον -με βάση τη συμφωνία αυτή- μέσα από τα συστήματα ERP και τις εμπορολογιστικές εφαρμογές που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά, απλοποιώντας και ενοποιώντας τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, τα κορυφαία προϊόντα λογισμικού της Epsilon Net γίνονται προσβάσιμα σε πάνω από 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της Εθνικής Τράπεζας.

Οι υπηρεσίες της Τράπεζας θα είναι διαθέσιμες μέσα από τις εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net, οι οποίες θα διασυνδέονται πλέον με τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της.

Η νέα συμφωνία της «Εθνικής» αφορά 200.000 επιχειρήσεις-πελάτες της και σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τη μεγαλύτερη χρηστικότητα και την ταχύτητα των συναλλαγών

Η νέα εποχή δίνει πλέον τη δυνατότητα για την on-line πληρωμή οφειλών, τη διενέργεια εμβασμάτων από εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και την πραγματοποίηση μαζικών πληρωμών μέσα από ενδοεπιχειρησιακές διαδικασίες εγκρίσεων. 

Ολες οι ενέργειες που αφορούν την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης  θα μπορούν να πραγματοποιούνται με απλό και αξιόπιστο τρόπο. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε πραγματικό χρόνο και γίνεται δυνατή η σύνδεση τραπεζικών κινήσεων με παραστατικά των εφαρμογών, αλλά και η αυτόματη δημιουργία παραστατικών από την τραπεζική κίνηση.

Με την ολοκληρωμένη κάλυψη των καθημερινών συναλλαγών, στόχος της Εθνικής είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και σε τυποποιημένα χρηματοδοτικά προϊόντα της τράπεζας. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις για κεφάλαια κίνησης, το οποίο διευρύνει τα κανάλια πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Η νέα αυτή στρατηγική συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας και της Epsilon Net στηρίζει στην πράξη την επιχειρηματικότητα μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς συνδέει την καινοτομία σε διεθνές επίπεδο με την ελληνική τραπεζική πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...