564
Ο Μπόρις Τζόνσον γιορτάζει (την εκλογική νίκη του) και το φωνάζει | CreativeProtagon

Γλυκειά ζωή για τον Μπόρις μετά τη νίκη

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2019, 19:19
Ο Μπόρις Τζόνσον γιορτάζει (την εκλογική νίκη του) και το φωνάζει
|CreativeProtagon

Γλυκειά ζωή για τον Μπόρις μετά τη νίκη

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2019, 19:19

Υπάρχει ζωή μετά τις εκλογές για τον Μπόρις Τζόνσον;

Όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και… αρκούντως γλυκιά, καθώς ο βρετανός πρωθυπουργός, μετά τον πρόσφατο εκλογικό του θρίαμβο, εθεάθη αφενός στο πάρτι του φίλου του, ρώσου ολιγάρχη Αλεξάντερ Λεμπέντεφ και αφετέρου οδεύει μαζί με την σύντροφό του Κάρι Σίμοντς, για τις (ηλιόλουστες) διακοπές του σε φημισμένο νησί-θέρετρο της Καραϊβικής.

Η πολυτελής δεξίωση για τα 60ά γενέθλια του ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην πράκτορα της KGB έλαβε χώρα μόλις δυο 24ωρα μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Εκεί εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον, όπως σημειώνει η εφημερίδα The Guardian.

«Όσο μακριά και αν ήταν η λίστα των προσκεκλημένων, η παρουσία του Τζόνσον λίγο μετά την εκλογική του νίκη τράβηξε την προσοχή όλων των παρευρισκομένων», σημειώνουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος.

Ο Αλεξάντερ και ο γιος του Εβγκένι Λεμπέντεφ έχουν στην ιδιοκτησία τους την (λαϊκή ταμπλόιντ)  εφημερίδα Evening Standard, στην οποία τώρα εργάζεται ως διευθυντής ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Συντηρητικής κυβέρνησης του Ντέιβιντ Κάμερον, Τζoρτζ Οσμπορν.

Η εφημερίδα από το καλοκαίρι που μας πέρασε τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της επιλογής Τζόνσον ως διαδόχου της Τερέζα Μέι, ενώ με πηχυαία πρωτοσέλιδα διατράνωνε την περίπτωση του Τζόνσον ως «την καλύτερη δυνατή για τον θώκο του πρωθυπουργού».

Οπότε η παρουσία του Μπόρις στο πάρτι δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους γνωρίζοντες -ειδικά για όσους ήξεραν τις στενές σχέσεις των δυο πλευρών, καθώς ο Τζόνσον ταξιδεύει συχνά πυκνά για διακοπές στη βίλα των Λεμπέντεφ στο Ρόντι της Ιταλίας.

Και φυσικά, όπως υπονοεί το άρθρο, ίσως πίσω από τις στενές αυτές επαφές μεταξύ Τζόνσον-Λεμπέντεφ να εδράζεται και η παροιμιώδης άρνηση του πρωθυπουργού να δημοσιεύσει την έκθεση της επιτροπής μυστικών υπηρεσιών της βρετανικής Βουλής αναφορικά με τη ρωσική επιρροή στη Βρετανία.

«Το περιεχόμενο της έκθεσης δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη. Αλλά θεωρείται ότι αναλύει την έκταση της ρωσικής επιρροής στη βρετανική πολιτική και τον τρόπο με τον οποίο η ρωσική ελίτ έχει σχηματίσει ισχυρό λόμπι στη Βρετανία ξοδεύοντας μεγάλα ποσά και οικοδομώντας δίκτυα», σημειώνεται στην εφημερίδα.

Ο Guardian υποστηρίζει ότι ο Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, που στα τέλη της δεκαετίας του 1980 υπηρέτησε στη σοβιετική πρεσβεία στο Λονδίνο ως αντισυνταγματάρχης της KGB και τη δεκαετία του 1990 αγόρασε τράπεζες, είναι πιο κοντά στο Κρεμλίνο από όσο δηλώνει.

«(Στη Ρωσία) οι Αρχές έχουν ερευνήσει την τράπεζά του, ενώ ο Λεμπέντεφ έχει υποστηρίξει την ανεξάρτητη εφημερίδα “Νοβάγια Γκαζέτα”. Στην πραγματικότητα, όμως, έχει ένθερμες σχέσεις με το Κρεμλίνο», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Και αυτό γιατί το 2014 ο Λεμπέντεφ υποστήριξε δημοσίως τον Πούτιν σχετικά με την προσάρτησης της Κριμαίας, εκεί όπου ο ολιγάρχης διατηρεί ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή Αλούστα».

Λεμπέντεφ και Τζόνσον στο πάρτι του πρώτου, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές

Όπως και να’ χει πάντως, το ζήτημα είναι ένα και αναμφισβήτητο: ο Μπόρις κάνει ντόλτσε βίτα, μόνος ή με την σύντροφό του.

Ήδη βρίσκεται στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ της Καραϊβικής, εκεί όπου θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτω από τον ζεστό ήλιο και τις αμμώδεις τροπικές παραλίες.

Οπως αναφέρουν οι βρετανικοί Times, ο Τζόνσον ούτε καν θα βγάλει μια στερλίνα από την τσέπη του, καθώς θα διαμείνει στην πολυτελή έπαυλη των Φον Βίσμαρκ, απογόνων του γερμανού πολιτικού και μετέπειτα Καγκελαρίου, Οτο φον Βίσμαρκ.

Ίσως εκεί συναντήσει και άλλους συμπατριώτες του, καθώς αρκετά κοντά στην έπαυλη των Βίσμαρκ, έχει χτίσει το δικό του καλοκαιρινό παλάτι ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones…

Ο κόλπος Μπριτάνια Μπέι στο νησί Μιστίκ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...