279
Περιμένοντας το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο στο Βερολίνο. Η κατάσταση στη Γερμανία έχει επιδεινωθεί | Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Για πρώτη φορά τετραψήφιος αριθμός θανάτων από Covid-19 στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 07:45
Περιμένοντας το εμβόλιο σε εμβολιαστικό κέντρο στο Βερολίνο. Η κατάσταση στη Γερμανία έχει επιδεινωθεί
|Markus Schreiber/Pool via REUTERS

Για πρώτη φορά τετραψήφιος αριθμός θανάτων από Covid-19 στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 07:45

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις εβδομάδες όταν η Ανγκελα Μέρκελ δάκρυζε στην Μπούντεσταγκ ζητώντας από το πολιτικό σύστημα της χώρας να αποδεχτεί αυστηρά μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού —«σας ζητώ συγγνώμη, αλλά 590 νεκροί την ημέρα δεν είναι αποδεκτό τίμημα» έλεγε. Και τώρα η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με ένα σοκ: 1.129 νεκροί σε μία ημέρα!

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, η ισχυρότερη και πλέον πολυπληθής (83 εκατ. κάτοικοι) χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέγραψε τετραψήφιο αριθμό θανάτων εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τους αριθμούς του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη: Υπέκυψαν 1.129 ασθενείς μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ επιβεβαιώθηκαν 22.459 κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη, όταν οι νεκροί είχαν φθάσει τους 962.

Συνολικά έχουν υποκύψει εξαιτίας της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός 32.107 άνθρωποι στη Γερμανία αφότου άρχισε η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Το ινστιτούτο είχε προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών θα ήταν ατελή, καθώς οι υγειονομικές αρχές των ομόσπονδων κρατιδίων θα καθυστερούσαν να στείλουν δεδομένα λόγω των Χριστουγέννων. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν αισθητά μειωμένοι.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το λεγόμενο δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου.

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών και το ιατρικό και νοσηλευτικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...