252
Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: «Ετσι μας δοκίμαζε και στον Εβρο ο Ερντογάν και έφαγε το χαστούκι του»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 12:42
Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεωργιάδης για Αγία Σοφία: «Ετσι μας δοκίμαζε και στον Εβρο ο Ερντογάν και έφαγε το χαστούκι του»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2020, 12:42

«Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας.», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μάς πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα».

Οπως εξήγησε είναι ελληνοτουρκικό θέμα, «όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι».

«Ετσι μας δοκίμαζε και στον Εβρο και έφαγε το χαστούκι του», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση. «Ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή».

«Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή», επεσήμανε ο ίδιος.

Τέλος, για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών είπε: «Είναι αίσχος η απόφαση αυτή. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι οι ίδιες με πριν».

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δοθεί μέχρις στιγμής δυο επιστρεπτέες προκαταβολές.

Επίσης, το ΤΕΠΙΧ 2 έχει συμβασιοποιηθεί 100%, των δύο δισ. και έχει εκταμιευθεί το ένα δισ.

«Περνάμε τα χρήματα για να δώσουμε και ένα δισ. επιλέον στο ΤΕΠΙΧ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να πάρουν λεφτά», είπε ο υπουργός.