477
Ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικεί ένα ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από τη βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών | INTIMEnews

Γερουλάνος σε Φώφη: Εγώ πάντως δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 14:32
Ο Παύλος Γερουλάνος διεκδικεί ένα ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από τη βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών
|INTIMEnews

Γερουλάνος σε Φώφη: Εγώ πάντως δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2019, 14:32

Σκληρή κριτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ασκεί ο πρώην υπουργός (και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίνων) Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του εν όψει του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής (έχει εξαγγελθεί για τα τέλη του έτους), παίρνοντας θέση για το τι πρέπει να γίνει ώστε το κόμμα να βγει από τον κύκλο της εσωστρέφειας και τις επιλογές που -όπως λέει- καθήλωσαν τα ποσοστά του στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Συνέδριο δημοκρατικού κόμματος με διορισμένα στελέχη και κλειστή ατζέντα, δεν γίνεται, υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο News 24/7 ο κ. Γερουλάνος , ζητώντας ένα «ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο με ατζέντα και θέσεις από τη βάση και όχι μια τυπολατρική φιέστα χειροκροτητών για να λέμε ότι κάτι κάναμε».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει για την πορεία του. Και το μέλλον του πρέπει να είναι στα χέρια των μελών του. Το οφείλουμε στην ιστορία του κόμματος και στα μέλη του που δίνουν πολιτικές μάχες για τον χώρο παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας να τους ονομάσει κάτι που δεν είναι», τονίζει και ακολούθως αναφέρεται στα λάθη που έγιναν από την ηγεσία Γεννηματά, με αποκορύφωμα την επιμονή στην αλλαγή ονόματος και συμβόλων.

Οπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός, τα τελευταία χρόνια το Κίνημα Αλλαγής  αναλώθηκε σε πολιτικές διαδικασίες σύνθεσης «επωνύμων» στον χώρο της Κεντροαριστεράς αντί να αφιερωθεί στη σύνθεση ιδεών και απόψεων για το μέλλον της χώρας. Αλλαξε όνομα χωρίς να εκσυγχρονίσει το περιεχόμενό του και να αναδείξει νέα στελέχη, και κατήργησε τις εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Εξού και το «αναμενόμενο» – όπως το χαρακτηρίζει- αποτέλεσμα» στις εκλογές της 7ης Ιουλίου που έδειξε τα όρια της πολιτικής  των «προσωπικοτήτων».

«Το χειρότερο είναι ότι η κοινωνία νιώθει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν την αφορά πια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ»

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, αντί να παρουσιαστεί πρώτα το όραμα, οι θέσεις και οι προτάσεις του Κινήματος και στη συνέχεια να επιλεγεί το πολιτικό προσωπικό που θα τις επικοινωνήσει στον κόσμο, έγινε το ανάποδο: «πρώτα αλλάξαμε το όνομα και μετά στέλναμε τα ίδια πρόσωπα να μιλούν για τις ίδιες ιδέες». 

«Η διεύρυνση είχε χαρακτηριστικά εσωκομματικού παζαριού», οπότε ήταν λογική και επόμενη η αντίδραση του κόσμου που ρωτούσε: «μα καλά, εσείς ΠΑΣΟΚ δεν είστε; Ντρέπεστε να το πείτε;»

«Δεν ξέρω για τα άλλα στελέχη μας, αλλά εγώ δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που είναι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ ή στο σπίτι τους απογοητευμένοι, περιμένουν να ακούσουν κάτι που θα τους κάνει περήφανους να συμμετέχουν ξανά, γι΄αυτό και χρειαζόμαστε μία ατζέντα που θα απευθύνεται στις σημερινές ανάγκες και θα αναδεικνύει τις διαφορές με τα άλλα κόμματα.

Kληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Γερουλάνος κάνει λόγο για «μια κλασσική δεξιά διακυβέρνηση», ενώ για τον επιχειρούμενο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κρίνει πως «δύσκολα μπορεί κανείς να δει τον κ. Τσίπρα να ηγείται σοβαρού και δημιουργικού κεντροαριστερού πόλου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...