398
Ο πατέρας της δολοφονημένης εφοριακού συγκρατείται από αστυνομικούς τη στιγμή της μεταγωγής του κατηγορουμένου | INTIMEnews

«Φονιά, θα πεθάνεις εδώ μέσα»: Συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη επιτέθηκαν στον δολοφόνο της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 13:15
Ο πατέρας της δολοφονημένης εφοριακού συγκρατείται από αστυνομικούς τη στιγμή της μεταγωγής του κατηγορουμένου
|INTIMEnews

«Φονιά, θα πεθάνεις εδώ μέσα»: Συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη επιτέθηκαν στον δολοφόνο της

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 13:15

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης , ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με 14 μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017, στον χώρο του Β’ Νεκροταφείου.

Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Κατά τη είσοδό του στο δικαστήριο συγγενείς της 32χρονης φώναζαν οργισμένοι κατάρες στον κατηγορούμενο, ενώ την ύστατη στιγμή κατάφεραν οι αστυνομικοί να συγκρατήσουν τον πατέρα της Δώρας που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας «φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη».

305516305513 (1)305514

«Παναγιά μου… Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…», ούρλιαξε η αδελφή της άτυχης κοπέλας ενώ η μητέρα της φώναζε προς τον κατηγορούμενο: «Μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις«.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας και στην είσοδο το Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πρόεδρος του δικαστηρίου απηύθυνε έκκληση για τη διεξαγωγή της δίκης  σε κλίμα ηρεμίας. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε στους συγγενείς του θύματος, για να προσθέσει: «αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε με τον πατέρα της 33χρόνης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα. «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, σε κλοιό αστυνομικών.

Στη συνέχεια κλήθηκε να καταθέσει ο αδερφός της άτυχης κοπέλας. Όταν όμως τελείωσε την κατάθεσή του επικράτησε νέα ένταση. «Θα πεθάνεις εδώ μέσα» φώναζαν η οικογένεια και άλλοι συγγενείς της 32χρονης εφοριακού και μπροστά στο κίνδυνο λιντσαρίσματος του του κατηγορούμενου, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον Σοροπίδη και το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά.

Ο 58χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Αρχικά, υπενθυμίζεται, είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...