275
Το συγκρότημα θα ολοκληρωθεί πλήρως γύρω στο 2025 | skyline.architecturemorshedi.com

«Φαραωνικό» συγκρότημα 13.000 κατοικιών ετοιμάζει η Αίγυπτος

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 15:01
Το συγκρότημα θα ολοκληρωθεί πλήρως γύρω στο 2025
|skyline.architecturemorshedi.com

«Φαραωνικό» συγκρότημα 13.000 κατοικιών ετοιμάζει η Αίγυπτος

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2020, 15:01

Η Αίγυπτος επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια μια αξιοπρόσεκτη τάση για μεγάλα έργα: τεράστιες στρατιωτικές βάσεις, μια νέα διοικητική πρωτεύουσα στη μέση της ερήμου, τώρα ένα συγκρότημα κατοικιών που έχει βαλθεί να ξεπεράσει τις Πυραμίδες.

Το σχέδιο επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα στο Κάιρο, που βιώνει μια εκρηκτική κατάσταση υπερπληθυσμού. Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και τα περίχωρά της είναι η μεγαλύτερη πόλη στη Μέση Ανατολή, με 21 εκατ. ανθρώπους, στους οποίους κάθε χρόνο προστίθενται περισσότεροι από 500.000.

Οι Times αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει τα πρώτα έργα για το Skyline, ένα συγκρότημα κατοικιών που θα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 13.500 διαμερίσματα και θα στεγάζει περί τους 30.000 ανθρώπους.

Το συγκρότημα, που θα χτιστεί στα περίχωρα του Καΐρου, στην Καταμέγια, αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το 2025, με κόστος που φτάνει το μισό δισ. ευρώ. Ενας από τους σχεδιαστές είναι ο μεγιστάνας της κτηματαγοράς και αρχιτέκτονας Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας της Τζίτζι και της Μπέλα Χαντίντ,  διάσημων μοντέλων.

Θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κατοικιών του κόσμου, ένα τεράστιο μπλοκ 11 ορόφων με πλευρές που θα φτάνουν τα 450 μέτρα. Οι κήποι θα είναι 160 στρέμματα, θα έχει infinity pool (τη μεγαλύτερη του κόσμου), ακόμη και διαδρόμους για ποδηλασία.  Δεν θα λείπουν τα καταστήματα, οι κινηματογράφοι, το παγοδρόμιο, ο τοίχος αναρρίχησης και τα εστιατόρια.

Περιττό ίσως να αναφέρουμε ότι θα προορίζεται για την ανώτερη μεσαία τάξη. Οι τιμές των διαμερισμάτων κυμαίνονται από περίπου 40.000 ευρώ για ένα δυάρι, μέχρι περίπου 105.000 ευρώ για ένα μεγάλο διαμέρισμα άνω των 100 τετραγωνικών, ποσά υψηλά για την Αίγυπτο.

Οπότε δεν είναι περίεργο που ήδη 3.000 αγοραστές έχουν καταθέσει προκαταβολές για την αγορά διαμερισμάτων. Οι πρώτοι τυχεροί αναμένεται να μετακομίσουν σε δύο χρόνια από σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...