293
Οι Måneskin πανηγυρίζουν στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Εurovision. Kι όμως, παραλίγο το τρόπαιο να τους ξεφύγει από τα χέρια | EPA/Sander Koning / POOL

Eurovision: Oταν ο Μακρόν «κάρφωσε» τους Måneskin

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 19:59
Οι Måneskin πανηγυρίζουν στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Εurovision. Kι όμως, παραλίγο το τρόπαιο να τους ξεφύγει από τα χέρια
|EPA/Sander Koning / POOL

Eurovision: Oταν ο Μακρόν «κάρφωσε» τους Måneskin

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 19:59

O γάλλος παρουσιαστής Στεφάν Μπερν σχολίαζε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 όταν έλαβε ένα επείγον μήνυμα. Αποστολέας ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Τα αποτελέσματα έρχονταν από όλη την Ευρώπη και η γαλλίδα Μπαρμπαρά Πραβί βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ταυτόχρονα, κυκλοφορούσαν φήμες ότι ο Νταμιάνο Ντάβιντ, τραγουδιστής του ιταλικού γκρουπ Måneskin, είχε σνιφάρει κοκαΐνη κατά τη διάρκεια του τελικού.

«Ηταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», δήλωσε ο Μπερν στο BBC. «Ελαβα τόσο πολλά μηνύματα στο κινητό μου –ακόμη και ένα από τον γάλλο πρόεδρο– που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν. «Πρέπει να κάνετε κάτι, σας παρακαλώ», έγραφε το μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος βρισκόταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα που έλεγαν: «Τι πρέπει να κάνουμε; Τι πρέπει να κάνουμε; Σας παρακαλώ, κάντε κάτι», θυμάται ο Μπερν. «Αλλά τι θα μπορούσα να κάνω; Δεν ήμουν οικοδεσπότης. Δεν είμαι πρόεδρος της Eurovision!», λέει ο ίδιος.

Συμπτωματικά, ωστόσο, πρόεδρος της EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, είναι η Ντελφίν Ερνότ, διευθύνουσα σύμβουλος της France Télévisions. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αποδέκτης παρόμοιων μηνυμάτων έγινε και η ίδια. Η απάντηση που έδωσε ήταν άκρως επαγγελματική. «Ψυχραιμία…».

«Η Ερνότ είπε ότι εάν νικήσουμε, θέλουμε να είμαστε πρώτοι με βάση την αξία μας, όχι επειδή αποκλείστηκε ο προπορευόμενος», λέει ο Μπερν. «Οπότε δεν κάναμε κανέναν θόρυβο ή διαμαρτυρία γύρω από αυτό».

Ο frontman των Måneskin υποβλήθηκε αργότερα σε τεστ ναρκωτικών, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό… Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision κατόπιν εντολής του προέδρου Μακρόν.

«Πάντα παρακολουθεί τη Eurovision ο πρόεδρος», γελάει ο παρουσιαστής – ένας θρύλος της γαλλικής ραδιοτηλεόρασης. «Είναι κάτι πολύ πατριωτικό».

Το Ελιζέ δεν απάντησε στο αίτημα του BBC να σχολιάσει το περιστατικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...