181
|

Eρχεται… χειμώνας με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 12:44

Eρχεται… χειμώνας με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 12:44

Εκτακτη προειδοποίηση για σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από τα δυτικά και κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη που θα φθάσουν τα 9 και κατά τόπους τα 10 Μποφόρ (πρώτα στο Ιόνιο και στη συνέχεια στο Αιγαίο).

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευματης Παρασκευής, οι θυελλώδεις βοριάδες ωστόσο θα διατηρηθούν στη περιοχή του Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο βίντεο της μετεωρολογικής υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που ακολουθεί, παρουσιάζεται η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από την Πέμπτη 28/03/2019 και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31/03/2019. Oι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...