200
Οι εργαζόμενοι έξω από την είσοδο του υπουργείου στην Αθήνα | Intime/Γιάννης Λιάκος

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 09:23
Οι εργαζόμενοι έξω από την είσοδο του υπουργείου στην Αθήνα
|Intime/Γιάννης Λιάκος

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχτισαν την είσοδο του υπουργείου Υγείας!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2016, 09:23

Γιατροί από δημόσια νοσοκομεία της Αττικής συγκεντρώθηκαν νωρίς την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και έχτισαν την είσοδο σε διαμαρτυρία για την πολιτική που ακολουθείται.

Οπως επισήμαναν οι ίδιοι, «το υπουργείο δεν χρειάζεται αφού οι αποφάσεις έρχονται από τις Βρυξέλλες».

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι η διαμαρτυρία γίνεται «για να αναδείξουμε το κακό χάλι που έχουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία και, ταυτόχρονα, ότι οι αποφάσεις οι πολιτικές για τη δημόσια Υγεία δεν λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για προσλήψεις στα νοσοκομεία, ο κ. Γιαννάκος απάντησε ότι το μόνο που έχει παραμείνει στο υπουργείο είναι «η αλαζονεία και ο κυνισμός του κ. Πολάκη», του αναπληρωτή υπουργού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα καλύπτουν βάρδιες».

Οπως κατήγγειλε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500 άτομα, υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα και  προειδοποίησε ότι θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποιούν την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 14:00. Αργότερα προγραμματίζουν και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...