192
| ΙΝΤΙΜΕnews

Eπιτέλους κάτω από 1% ο δείκτης μεταδοτικότητας – Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 09:39

Eπιτέλους κάτω από 1% ο δείκτης μεταδοτικότητας – Προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2020, 09:39

Καλά είναι τα νέα στο μέτωπο της αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής Υγειονομικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται πλέον κάτω από το 1% σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον, τόνισε ο καθηγητής σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, «προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και ίσως και τα Λύκεια». Οπως έκανε γνωστό, στο τέλος του μήνα η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να εξετάσει τα δεδομένα και να αποφασίσει αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Χατζηχριστοδούλου συνέστησε προσοχή κατά την περίοδο των εορτών, καθώς διάχυτη είναι η ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσει ο κόσμος. Την ανησυχία αυτή επέτειναν οι εικόνες στους δρόμους του Λεκανοπεδίου την Τετάρτη, με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στον Κηφισό (εδώ) και αυξημένη κίνηση στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Για το εμβόλιο και το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε ότι «αν η ροή των εμβολίων είναι ικανοποιητική τους επόμενους μήνες και αν έχουμε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...